Érdekes egybeesések a migránsvízum körül

Hírek
Az EU Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) megszavazta a migránsvízumról szóló javaslatot annak ellenére, hogy az Európai Parlament novemberben elutasította azt. A jogilag kifogásolható eljárás célja, hogy még ebben a parlamenti ciklusban át tudják verni a migránsvízum ötletét az unió tagállamain.

A novemberben az EP által leszavazott tervezet előterjesztője, a spanyol Juan Fernando López Aguilar szociáldemokrata EP- képviselő technikai hibákra hivatkozva igyekezett új szavazást kikényszeríteni, de ezt akkor Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke visszautasította.

A liberálisok, a kommunisták és a szocialisták ezért az Elnökök Értekezlete elé vitte az ügyet, mely mindössze 10 percnyi (!) ülésezés után újra napirendre vette a kérdést, méghozzá gyorsított eljárásban. Furcsamód épp aznap, amikor Soros György Brüsszelben tárgyalt, Isten tudja miről.

Az előterjesztő Juan Fernando López Aguilar egyébként maga is volt a LIBE Bizottság elnöke, az ő elnöksége idején szavazták meg a Magyarországot elítélő Tavares-jelentést. Ugyanez a bizottság volt az, amely megszavazta a Sargentini-jelentést is, s tagságának jelentős része szerepel a Soros György megbízható embereit tartalmazó listán.


Fotó: Juan Fernando López Aguilar szociáldemokrata EP- képviselő

A LIBE Bizottság elé kerülő jelentést a tegnapi napon megszavazták, így a javaslat tovább mehet a plenáris ülésre, ahol a jövő héten szintén szavaznak róla, azonban ott már abszolút többségre van szükség ahhoz, hogy átmenjen a jelentés. A migránskártyák után a migránsvízum ötlete újabb eleme a nemzetállamok felszámolásának és a Soros-féle Nyílt Társadalom megvalósításának.

Példátlan, hogy új szavazásra kényszerítsék az Európai Parlamentet egy olyan javaslat kapcsán, melyet korábban már leszavazott. Soros György és a szolgálatában álló bevándorláspárti erők azonban, ha kell, jogszabályokat felülírva is rá akarják kényszeríteni akaratukat az európai állampolgárokra.

 

Borítófotó: Illegális bevándorlók ételosztásra várnak a boszniai Bihácson 2018. november 28-án. (MTI/AP/Amel Emric)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink