EP-választás előtt: Soros kiadta az ukázt a bevándorláspárti erőknek

Hírek
Csak pár napja írta meg Gyurcsány Ferenc a Merjünk hazafiak lenni című Cassandra-levelét, amellyel elindította kampányát az európai parlamenti választásokra, Soros máris előállt egy saját, szintén jóslatokat tartalmazó cikkel. És milyen szépen összecseng a két írás!  

A nemzetközi filantróp, a joviális, jó szándékú öregúr, akit nem is kell annyira komolyan venni, ismét kiadta az ukázt az európai haladó erőknek.

Bár Soros Györgyöt csak a Fidesz tette meg ellenségének – legalább is ezt olvassuk mostanság minden “jótollú” és “igényes” baloldali újságírótól – azért mégiscsak ő az egyetlen magánszemély a világon, aki saját külpolitikával rendelkezik. A tőzsdespekuláns legújabb, a Project Syndicate oldalon megjelent véleménycikkét gyorsan szemlézte is a HVG, majd a Népszava. De nyilván csak amolyan érdekesség gyanánt, nem kell ezzel foglalkozni, hiszen Soros messze nem rendelkezik akkora befolyással, mint ahogy azt a kormány beállítja.

Amennyiben valaki mégis kételkedne ebben egy csöppet, és csakugyan kíváncsi lenne, mire számíthat az örökké mosolygós, kedves vezető privatizált külpolitikájától, jobban teszi, ha belenéz az írásba.

Abból ugyanis kiderül, hogy Soros és hálózata nem fog lazsálni az EP-kampány alatt. A spekuláns Európa, kérlek ébredj fel című publicisztikájából kirajzolódik, hogy a magyar származású amerikai milliárdos a széteséstől félti az Európai Uniót, amelyet a szerinte Európa-ellenes erők tevékenysége, és az Európa-pártiak tétlensége fog okozni.

És mibe nyúlna bele Soros és társadalommérnök csapata, hogy ez ne így legyen? Hát persze, hogy a nemzetállami politikákba. A “filantróp” ugyanis amellett érvel, hogy az Európa-ellenes erők versenyelőnyben vannak. Úgy véli, ennek oka az elavult tagállami pártrendszerekben – amelyek akadályozzák azokat, akik meg akarják védeni Soros szerint valódi uniós értékeket, vagy mondjuk inkább úgy, hogy nem elég ország kormányában ülnek ott az emberei –, valamint az EU fegyelmező eszközeinek hiányában keresendő.

De Sorosnak Magyarországért már igazán nem kell aggódnia, hiszen Gyurcsány Ferenc továbbra is tartja a frontot és vezeti az internacionalista seregeket a nemzeti soviniszta hordák ellen. Sőt, épp pár nappal ezelőtt jelent meg egy hasonló jóslatokat tartalmazó Cassandra-levél a baloldal bukott angyalának tollából. A Merjünk hazafiak lenni című dolgozatában Gyurcsány olyan hazafias megállapításokra jutott mint: “azt gondolom, hogy vagy a globális kormányzás felé megyünk, vagy belepusztulunk.”

A volt miniszterelnök arról is kifejtette konkrét, hazafias elképzeléseit, hogyan kellene átalakítani az uniót, amelynek elolvasása után az EU fegyelmező eszközeit hiányoló Soros kétségkívül mind a tíz ujját megnyalta: “Az új Magyar Köztársaság az elmélyülő nemzetközi együttműködés és felelősségvállalás híve, szorgalmazza az Európai Unió egyre mélyebb integrációját, a közös politika kiterjesztését, a hatékonyabb közös kül- és biztonságpolitikát, a közös szociális- és energiapolitikát, az egységesülő igazságügyi rendszert, benne az Európai Ügyészséggel. Támogatjuk az adórendszerek, a munkajog harmonizálását, az európai vállalatifelelősség-chartát, az oktatási, egészségügyi szolgáltatások európai minimumának kidolgozását és bevezetését”.

Már nem is takargatják, hogy a fagyos földbe döngölnék a demokrácia jelenleg egyetlen működő modelljét: a nemzetállamokat. Azt ígérik, hogy így majd minden jobb lesz. Ebben mi nem lennénk olyan biztosak, de az tuti, hogy “kárpótlásként” mindenképpen kíszínezik majd a társadalmainkat a közel-keleti mezőkről importált százvirággal.

Borítófotó: Soros György, magyar származású amerikai üzletember (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink