Embertelen hotelek

Hírek
A robotok már a szállodákat is ellepik.  

Ha valaki betér a Japán délnyugati részén lévő Henn-na Hotelbe, meglepve veheti észre, hogy a recepciós pult túloldalán egyetlen ember sem áll: a bejelentkezést egy robotnál kell intézni. A japánokkal egy nőre emlékeztető gép beszél, angolul is tudó társa viszont úgy néz ki, mint egy húsevő dinoszaurusz. Nem csak a kezdet ilyen bizarr: a szállóban a személyzet 90 százaléka mechanikus.

Az ötlet elsőre vadnak és megmosolyogtatónak tűnhet, de egyes elemzések szerint a következő években a robotok – ha nem is ilyen extravagáns megjelenéssel – az európai szállók londinereit, recepciósait és takarítóit is elkezdhetik kiszorítani. A hasonló eszközök ugyanis nemcsak szórakoztatók, de költséghatékonyak is. A változást sürgeti, hogy a vendégek egyre többször már a szállodán belül is egyedi, újszerű élményekben akarnak részesülni. Nem véletlen, hogy a Quantum of the Seas nevű luxushajón már a koktélokat is két mixelő robot készíti el.

A már említett japán Henn-na Hotelnél mindenesetre arról számoltak be, hogy a gépi személyzettel működő szálloda annyira sikeres, hogy pár éven belül  a tulajdonos a H.I.S. Co. mintegy 100 hasonlót fog nyitni.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink