Első fokon elítélték Hernádi Zsoltot, a Mol visszautasítja a vádakat

Hírek MTI / Figyelő

Két év után született döntés a Mol-INA vesztegetési ügyben: a volt horvát miniszterelnököt és a Mol elnök-vezérigazgatóját is elítélték. Első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zágráb megyei bíróság Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója távollétében 2 évet börtönbüntetést kapott – közölte a horvát közszolgálati televízió.

A Mol Nyrt. és Hernádi Zsolt mindvégig visszautasította a vádakat, leszögezve, hogy soha nem korrumpáltak egyetlen politikust sem, nem adtak kenőpénzt az INA irányítási jogainak megszerzéséért.

A Mol ragaszkodik a korábbi érveihez, határozottan visszautasítja a nem megfelelő üzleti magatartásra vonatkozó állításokat, és továbbra is minden eszközzel védekezik a bűncselekménnyel kapcsolatos alaptalan vádak ellen

– olvasható a cég közleményben.

Az elnök-vezérigazgató továbbra is teljes mértékben élvezi a Mol-csoport igazgatóságának bizalmát és támogatását. A Mol INA-val kapcsolatos stratégiája pedig változatlan, ahogyan azt néhány hete is bebizonyítottuk a rijekai maradékfeldolgozási projekttel kapcsolatos beruházási döntés jóváhagyásával – tette hozzá a vállalat.

Címlapkép: Kallus György / VG

További híreink