Elon Musk melegebb éghajlatra küldte az X-et elhagyó hirdetőket

Hírek
Hetek óta tart a komment háború Elon Musk, a hirdetők és a felhasználók között, miszerint az amerikai milliárdos antiszemitizmusra buzdító bejegyzéseket tett közzé az X-en. Az ügy odáig fajult, hogy több nagy hirdető is elhagyta a platformot, most viszont Musk kifejtette rövid, tömör és nem éppen kellemes véleményét.

A 2023-as New York-i DealBook találkozó szerdai előadásában Elon Musk, az X közösségi oldal tulajdonosa gúnyos megjegyzéseket tett azokra a hirdetőkre, akik azért hagyják el a platformját, mert szerintük kijelentéseivel felerősítette az antiszemita bejegyzéseket. A DealBook keretén belül minden évben világvezető vállalatok vezetői vagy képviselői adnak interjúkat. Musk interjújában már nem köntörfalazott, keményen odaszólt a platformját elhagyó hirdetőknek – írja a CNBC

Elon Musk az elmúlt hetekben több olyan kijelentést tett az X-en, amelyek többek szerint is nem csak antiszemita jellegűek voltak, de antiszemitizmusra is buzdították a felhasználókat. A Fehér Ház hivatalos közleményében ocsmány antiszemita hazugság terjesztésével vádolta meg Muskot, az antiszemita és rasszista gyűlölet visszataszító népszerűsítésének nevezve az üzenetet, amely ellentétes az alapvető amerikai értékekkel. A posztok a hirdetőket is felzaklatták, többek között a Disney is távozott a platformról.

Musk interjúja során kiemelte a tömegből Bob Igert, a Disney ügyvezető igazgatóját, köszönt neki, majd reagált a hirdetők távozására.

A hirdetésekkel akarnak zsarolni? Pénzel akarnak zsarolni? Menjetek a p****ba

– kelt ki magából a Tesla és az X tulajdonosa, majd hozzátette, hogy ha a hirdetők távozása fogja tönkre tenni a platformot, akkor az egész világ tudni fogja, hogy kik a felelősek, és az ő, meg az X rajongói bele fognak állni ezekbe a vállalatokba. Az X hivatalosan visszautasította a platformot ért vádakat, még be is perelte azt a civil szervezetet, amelyik arra hívta fel a figyelmet, hogy az oldalon Adolf Hitlert és a nácikat éltető, antiszemita posztok mellett jelent meg több nagy márka hirdetése. Musk azóta többször is elnézést kért a szóban forgó bejegyzésekért. Azt mondta, hogy az egyik legostobább, ha nem a legostobább dolog volt, amit valaha csinált a platformon. Az amerikai milliárdos el is utazott Izraelbe, hogy találkozzon Benjamin Netanjahuval, és megmutassa mi folyik valójában az országban. Ezzel együtt újból kijelentette, hogy ellenzi az antiszemitizmust és mindent, ami gyűlöletet és konfliktust szít.

A cikk megtalálható itt vg.hu

Címlapfotó: Europress / AFP

Ezek is érdekelhetnek

További híreink