Elmozdíthatják Gémesi Györgyöt a hulladékbotrány miatt

Hírek
Megvonták a gödöllői polgármester érdekkörébe tartozó Zöld Híd Kft. szemétszállítási engedélyét, sokan Gémesit tartják felelősnek azért, mert az Észak-Pest megyei, illetve a Nógrád megyei régióban leállt a hulladékszállítás – számolt be a Magyar Idők.

A cégtől már a múlthéten megvonta a megfelelőségi tanúsítványt a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), s arra kérte az érintett önkormányzatokat, hogy bontsanak szerződést a Zöld Híd Kft-vel, s keressenek új szemétszállító céget.
A helyzet annyira elfajult, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak kellett elszállítania a szemetet számos Nógrád és Pest megyei településről.

A Magyar Idők információi szerint ma délután az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás elnökségi ülést tart lemondatnánk Gémesi György elnököt, valamint a 116 település szemétszállításáért felelős kft. megbízott ügyvezetőjét, Gyenes Szilárdot.

A társaság munkájára több panasz is érkezett: a Zöld Híd eszközbeszerzései miatt a szolgáltatási díj kiugróan magas volt, ezért több önkormányzat saját szolgáltató céget hozott létre vagy kért fel a hulladékszállításra, emellett a múlt héten negyven településről nem szállították el a szememet, valamint nem engedték be a telephelyre a  hulladékagglomerációhoz tartozó helyhatósági és magánszolgáltatók által begyűjtött hulladékot.

Borítófotó: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Ezek is érdekelhetnek

További híreink