Elmarad Gyurcsány Orbán elleni feljelentése

Hírek
Lejárt Gyurcsány Ferenc Orbán Viktornak tett 72 órás diktátuma, de a DK elnöke ígéretével szemben nem tesz feljelentést a miniszterelnökkel szemben.

Azért nem tesz feljelentést Gyurcsány Ferenc, mert nincsenek a kezében azok a dokumentumok, amelyeket állítólag látott és a miniszterelnök orosz megzsarolásáról szólnak. Az Indexnek elárulta, e papírok létezéséről már évekkel korábban szóban tájékoztatták, de azokat csak most látta a saját szemével, azért nem beszélt eddig róla. A politikus az ultimátummal azt akarta elérni, hogy világossá váljon Orbán Viktor álláspontja, perelje be őt. Ez nem történt meg, de szerinte Orbán nem tagadott semmit.

“Ajánlom komolyan venni, megszerzem a dokumentumokat, és abban a pillanatban nyilvánosság elé tárom” – tette hozzá Gyurcsány.

Szerdai brüsszeli sajtótájékoztatóján Orbán Viktor minderre úgy reagált, “a volt kormányfőnek nem jogi természetű, hanem más jellegű segítségre van szüksége." A Fidesz pedig azt közölte, “mindig is tudtuk, hogy bolond lyukból bolond szél fúj. Gyurcsány Ferenc egyszerűen meghülyült”.

MSZP-s forrásaink szerint Gyurcsány újabb akciója nem szolgál mást, minthogy megkapaszkodjon, és valamivel megint középpontba kerüljön. Ugyanis szerintük Botka László miniszterelnök-jelöltségével Gyurcsány számára is egyértelművé kezd válni, hogy szűkül a mozgástere a baloldalon. “Saját témákat kell találnia, azok meg sokszor sci-fi-szerűek, egyszerűen csak újra és újra lejáratja magát” – mondta lapunknak egy MSZP-s képviselő.

(Borítófotó: Nagykanizsa, 2017. április 27. GyurcsányFerenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke lakossági fórumot tart Nagykanizsán a Hevesi Sándor Művelődési Központban 2017. április 27-én. MTI Fotó: Varga György)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink