Ellepi a műanyag a Várkert Bazárt

Hírek Klein Ron
A Várkert Bazárban rendezendő panelbeszélgetések során elemzik többek között a polimerpiacot, a műanyagok helyét a hulladékáramban, illetve az energiatakarékos megoldásokat is.

A Central European Plastics Meeting (CEPM) idén szeptember 13-14-én a Várkert Bazárban várja műanyagiparban aktív résztvevőit a balti régiótól egészen a balkáni országokig. A rendezvény a régió találkozóhelye, ahol a szervezők szerint lehetőség nyílik szervezett üzleti tárgyalások lebonyolítására, partneri kapcsolatok kialakítására és megerősítésére, valamint a műanyagipar aktuális kihívásainak felvetésére és közös gondolkodásra.

„A műanyagipart ma számos támadás és negatív hatás éri. Ezért szeptember 14-én a CEPM keretein belül egy Magyar Műanyagipari Konferencia kerül megrendezésre, ahol a hazai műanyagipart szeretnénk támogatni. Meghívott szakértőinkkel panelbeszélgetéseket szervezünk, ahol az ipari szereplőket érintő gazdasági és energetikai hatásokról, Európai Uniós szabályozásról, a hazai újrahasznosító ipar és hulladékgazdálkodás helyzetéről, valamint körforgásos alapanyagokról és energiatakarékossági megoldásokról beszélgetünk” – írják a szervezők.

Emellett a panelbeszélgetéseken

téma lesz a polimerpiac áttekintése, finanszírozása, a műanyagok helyéről a hulladékáramban és a körforgásos gazdaságban, a biopolimerekről, illetve a rezsiköltségek optimalizálásáról és az energiatakarékos megoldásokról.

Rávilágított a műanyagok nélkülözhetetlenségére a Covid

A magyar műanyagfeldolgozók Nyugat-Európából importálnak jó minőségű reciklált alapanyagokat, mert itthon a szelektív hulladékgyűjtés még nem kellően hatékony – mondta a VG-nek Toldy Andrea, a Magyar Műanyagipari Szövetség elnökségi tagja, a BME Polimertechnika Tanszék egyetemi docense.

Borítókép: Adria Salido / Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink