Ellensajtót tervez Magyarországon az ideiglenes amerikai ügyvivő

Hírek

Az amerikai külügyminisztérium pályázatot írt ki 700 ezer dollár (188 millió forint) összeggel, amelyből a fővároson kívüli nyilvánosságot óhajtja támogatni. A kiírásban megfogalmazott cél: demokratikus reformok elérése. Tehát nem a honi újságírás minőségének emelése, hanem kormányváltás. Érezvén azonban az országgyűlési választásig fennmaradó idő rövidségét, a pénzt jövő májustól utalnák, így az idei voksolás helyett a 2019-es önkormányzati választásokba igyekeznek beavatkozni.

A fővárosi „demokraták” kezét elengedték, Gyurcsányostól, szocistól, a kölykökkel meg vesződjön Soros, nagyobb tervet vizionálnak: a vidék narancssárga térképét óhajtják árnyalni, ami az MSZP-SZDSZ-nek és utódaiknak sose sikerült. Talán úgy vélik, azért, mert a népet elbutítja a szerintük túlsúlyban lévő kormánypárti média. Érdekes, amikor a megyei lapokat birtokló Lapcom, vagy a Ringier, Axel Springer klón Mediaworks megbízható demokraták kezében volt, akkor nem butult a nép. Tényleg nem, mert a polgári erőkre voksolt. A médiaegyensúly liberálmensevikeknél azt jelenti, hogy mindent ők tartanak a markukban. Érdekeset nyilatkozott egy éve, az egykori Lapcom vezér, bulvárcsászár, Nap TV-s, Pallagi Ferenc: „A Fidesz a megyei lapokkal szemben a nagy és közepes városokban erős és ingyenes önkormányzati médiát épített fel, színvonalas újsággal, rádióval, televízióval.” (hvg.hu)

Eszerint tehát létezett ballib világnézeti túlsúly, amellyel szemben tenni kellett az egyensúly helyrebillentése érdekében. Az bizonnyal demokratikus, azaz kívánatos túlsúly volt, az Obama demokraták szerint. A mostani antidemokratikus helyzet láttán azonban elő a pályázattal.

Szimbolikus, hogy éppen november 7-én írták azt ki. Európa pechesebbik felének D-napján, hiszen éppen 100 esztendővel ezelőtt szabadították a világra a kommunizmus kísértetét. Az szintén szimbolikus, hogy ismét egy ideiglenes ügyvivő serénykedik a fekáliakeverő kanállal. Ideiglenes, akár a hazánkban állomásozott szovjet csapatok. Egy újabb „jóbarát”, mint nem oly rég Goodfriend. Bizony, egy év is beletelhet, mire kikopnak az Obama adminisztráció demokratikus felforgatói.

Ki is az ideiglenes David Kostelancik? Dolgozott az Egyesült Államok Kongresszusának Helsinki Bizottságában, külügyminiszteri főtanácsadóként. Helsinki Bizottság, ismerjük. Aztán szolgált a moszkvai amerikai nagykövetségen. Akkor némi hírszerzés bekacsint. Ráadásul volt a nagykövet különleges tanácsadója – kémfilmekben ezek mindig ellenszenves CIA-s fickók –, az ügyvivő politikai tanácsosa, sőt nagykövet helyettes. Az efféle karrierhez elengedhetetlen a biztos és titkos anyaországi háttér, meg egy jófajta keverőkanál. Bevetették Tiranában és Ankarában is, úgyhogy megfelelő ember került a megfelelő feladatra. És már bizonyított, hiszen nemrég bírálta a honi sajtóviszonyokat, meg a Soros plakátokat.

Nemsokára jön majd a viccbéli erdész, aki elkergette a partizánokat, ám ez az erdész, a Donald Trump által kinevezett nagykövet, Kostelancik urat zavarja haza.

Borítókép: David Kostelancik, a budapesti amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivője, MTI Fotó: Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink