Elköltözik Új-Zélandról a legújabb Gyűrűk Ura sorozat

Hírek Figyelő.hu
Az Amazon a 92 millió dolláros adóvisszatérítést még felveszi, mielőtt lelép.

Az Amazon Studios a Gyűrűk Ura világában játszódó sorozata következő évadát már Nagy-Britanniában folytatja, közölte a cég pénteken – számolt be róla a VG. A vállalat döntését közleményében azzal indokolta, hogy szeretné brit lábnyomát növelni, tekintve, hogy már most is sok produkciója készül a szigetországban. Az AP hírügynökség szerint csak az első évad 465 millió dollárba került és 1200 embert alkalmazott közvetlenül és 700-at közvetve Új-Zélandban.

A hírügynökségnek nyilatkozó Denise Roche, az új-zélandi előadóművészek szakszervezetének vezetője szerint a döntés mindenkit sokkolt és úgy érzi az Amazon cserben hagyta azokat, akik erre alapozó befektetéseket eszközöltek, ám az iparág ellenálló.

A stúdió döntése csak négy hónappal követi azt, hogy az Amazon további 5 százalék visszatérítést kaphat a már korábban kapott 20 százalék (92 millió dollár) mellé, így az mindenkit meglepett.

Az extra 5 százalékról szóló ígéretet az új-zélandi kormány vissza is vonta és az Amazon is úgy nyilatkozott, hogy nem igényli azt.

A sorozat – melynek első évadának utómunkáit még Új-Zélandon fejezik be – Középfölde másodkorában játszódik, több ezer évvel a Gyűrűk Ura vagy a Hobbit cselekménye előtt.

(Borítókép: Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink