Elkapták a magyar kamionost megtámadó migránsokat

Hírek
Nem hivatalos rendőrségi információk szerint a rendőrség előállítottak azt a két migránst, akik egy belga autópálya melletti parkolóban megtámadtak egy magyar kamionost a múlt héten - értesült az Origo. A migránsok egy román sofőrt meg is késeltek.   

Szudáni vagy eritreai állampolgárok lehetnek a gyanúsítottak, akik Belgiumban nem kívántak menekültkérelmet beadni, ugyanis Angliába akartak jutni. A cikk arról ír, már a belga hatóságok is felfigyeltek arra, hogy egyre több hasonló támadás történik az E40-es autópálya melletti parkolóhelyeken.

A magyar külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint a támadásnak egy sérültje is van, egy román állampolgárságú sofőr, aki a kezén sérült meg. A megtámadottak között volt a magyar sofőr is, akit a rendőrség információja szerint nem bántottak, de az útlevelét ellopták. A sofőr sietett, a történtek után továbbindult Németországba. Nem is kért segítséget a brüsszeli nagykövetségtől, de a külügy értesítette az esetről a németországi konzulátust.

A megtámadott sofőr ismerőse szombaton kereste meg az Origót. Azt állította, hogy a sofőr éppen pihent, amikor migránsok bemásztak a kamionjába, és megfenyegették egy késsel. Arra riadt fel álmából, hogy a kamion fülkéje erősen mozog. Mire kinyitotta a szemét, az afrikai férfiak már be is nyomultak a fülkébe. Az elsőt kirúgta a fülkéből, de a mögötte álló késsel támadt rá – mondta az Origónak a sofőr ismerőse. Ezután verekedni kezdtek, a késes férfi kizuhant a fülkéből, de újabb támadók jelentek meg az ajtóban és ráüvöltöttek: Money, telephone! A sofőr hozzájuk vágta a kitáskáját, így elvitték az iratait, pénzét és a telefonját is. A támadók eltűnése után látta, hogy a román férfi megsérült, azonnal segítséget kért – számol be a történtekről az Origo.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetnek

További híreink