Elítélték Botka alpolgármesterét a szegedi parkolóbotrány ügyében

Hírek
Felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a vádlottakat az ingyenes szegedi parkolóbérletek ügyében indult perben kedden, nem jogerősen a Gyulai Járásbíróság - írja a Délmagyar. A vádlottakat a bíróság jelentős, illetve nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettében mondta ki bűnösnek.

A szegedi parkolóbotrány ügyében a vádlottak padján ül Mózes Ervin címzetes főjegyző, Solymos László várospolitikai alpolgármester, tehát Botka László polgármester helyettese, és Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök is.

A bíróság döntése szerint a vádlottak 2008 és 2012 között 307 ingyenes parkolóbérletet biztosítottak természetes és jogi személyeknek úgy, hogy erre sem közgyűlési felhatalmazásuk sem egyéb jogi alapjuk nem volt. Olyanok is kaptak ingyenbérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.

A parkolók üzemeltetése az önkormányzat és a Szegedi Közlekedési Kft. szerződése alapján a társaság feladata volt, de a parkolási- és egyéb díjak az önkormányzatot illették. Ezzel szemben a díjakat a társaság szedte be és számolta el.

A vádlottak az eljárás során tagadták bűnösségüket, míg az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Borítófotó: Solymos László alpolgármester, Botka László szocialista polgármester és Mózes Ervin főjegyző (b-j) a Szent István-napi szegedi ünnepségen 2014. augusztus 20-án. (MTI Fotó: Rosta Tibor)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink