Elindult Budapesten az Uber – ingyenesen lehet kipróbálni

Hírek vg.hu
Kardos Eszter szerint több mint háromezer sofőr regisztrált a világ legismertebb autómegosztó szolgáltatásához a magyar fővárosban. Az Uber magyarországi vezetője a Világgazdaságnak adott interjúban többek között arról is beszélt, hogy az állomány független vállalkozókból áll. Az Uber budapesti indulásának örömére különleges promóciókat és kedvezményeket is kínál, többek között díjmentes utazást június 13. és június 30. között.

Mikor merült fel először az Uber magyarországi visszatérésének gondolata?

Amióta 2016-ban kivonult Magyarországról, a cég új vezérigazgatót nevezett ki Dara Khosrowshahi személyében, aki az üzlet minden területét újraformálta. Az Uber mára a világ egyik legnagyobb platformja, amely kereseti lehetőséget biztosít szerződött partnerei számára, és több mint 100 millió ember mindennapi életének szerves része. Tavaly mintegy 100 ezren nyitották meg az Uber-alkalmazást csak Budapesten úgy, hogy a szolgáltatás nem is volt elérhető.

Budapesti Uber: több mint 3000 sofőr regisztrált az induláskor

Mennyire kellett győzködni a világ legismertebb autómegosztó szolgáltatását, hogy ismét elérhető legyen Magyarországon, azon belül is Budapesten?

Mivel a legjobb lokális partnereket találtuk meg, az együttműködés igazán gyümölcsöző. Az Ubernél mi a partnerségekben hiszünk. Ennek az együttműködésnek az eredménye segíti a budapesti taxisofőröket, hogy

  • többet kereshessenek,
  • színesebbé teszi az utasok közlekedési lehetőségeit, és
  • a főváros közlekedési infrastruktúráját is hatékonyabbá alakítja.

Utóbbit hogyan kívánják elérni?

Hisszük, hogy az iparágot vezető biztonsági funkcióival, mint például az anonimizált kommunikáció vagy GPS-követés, és összekapcsoló technológiájával az Uber segít a sofőröknek magasabb bevételekhez jutni, és az utasoknak a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani kényelmi funkciói által, mint például a Megosztott viteldíj vagy a magyar nyelven is elérhető ügyfélszolgálat.

A fővároson kívül is bérelhetünk majd Ubert?

Jelenleg az elindulásra fókuszálunk, és arra, hogy a lehető legtöbb sofőrt segítsük az Uberhez való csatlakozásban.

Hogyan működik az Uber?

Az Uber szolgáltatásának legfontosabb célja olyan technológiai megoldás kifejlesztése, amely igény esetén összeköti egymással a sofőröket és az utasokat. Az alkalmazás a következőképpen működik:

  1. Az utas megnyitja az alkalmazást.
  2. A rendszer összepárosítja az utast a sofőrrel.
  3. A sofőr felveszi az utast.
  4. A sofőr elviszi az utast az úti célhoz.
  5. A sofőr és az utas értékeli egymást.

Uber Budapesten: Fluor Tomi volt a zero rider, az első hivatalos utas

Mekkora sofőr-létszámmal indulnak?

Platformunkon több mint háromezer sofőr regisztrált a mai napig. Mivel az Ubernél a sofőrök független vállalkozók, akkor, ott, és úgy dolgoznak, ahogy szeretnének. Ezért nehézséget jelent erre konkrét számot adnunk.

Milyen kereseti lehetőségekkel kalkulálhat egy Uber-sofőr az induláskor és a későbbiekben?

Az Ubernél nincs tagdíj, a sofőröknek egy bizonyos jutalékot kell fizetniük a fuvardíjból. Ez a következő három hónapra nulla százalék azoknak a sofőröknek, akik május 24-ig feltöltötték a regisztrációs dokumentumaikat.

Akik azonban nem a legelsők között csatlakoztak, 5 százalékos jutalékot fizetnek a Ubernek.

Az interjú teljes szövege itt olvasható.

Fotók: Vémi Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink