Elindult a vidéki cukrászdák támogatási pályázata

Hírek vg.hu
Országszerte közel nyolcszáz vidéki cukrászda igényelhet egymillió forint vissza nem térítendő támogatást eszközbeszerzésre és fejlesztésre július 2-től augusztus 1-jéig. Ezzel elindul a vidéki vendéglátóhelyeket segítő, összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme a Magyar Turisztikai Ügynökség tájékoztatása szerint.

Ma, azaz július 2-án megnyílt a vidéki vendéglátóhelyek támogatására indított 13 milliárd forint értékű program második szakasza, az összesen 800 millió forint keretösszegű pályázat, amelyre a vidéki cukrászdák pályázhatnak – hívta fel a figyelmet keddi közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Mire kérhetnek támogatást a vidéki cukrászdák?

A korszerű konyhatechnológiák és eszközök beszerzésére, energiahatékony és gazdaságos üzemelést támogató fejlesztésekre, valamint a mindennapi működéshez szükséges kisebb eszközök, vagy készletek beszerzésére igényelhetnek pályázatonként egymillió forintos forrást a vidéki cukrászdák július 2-től augusztus 1-jéig.

A támogatásokat akár egy nagyobb beruházáshoz is felhasználhatják az érintett vállalkozások – hangsúlyozta az MTÜ.

A jelentkezést minimális adminisztráció mellett a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) rendszeréből indíthatják a pályázók, a felhívás a kisfaludyprogram.hu weboldalon érhető el.

Kik kérhetnek még támogatást?

Az első szakaszban 1600 egész évben nyitva tartó, vidéki étterem nyújtotta be a pályázatát, 93 százalékuk eszközök beszerzésére igényelt támogatást, míg további 7 százalékuk energiahatékonyságuk növelését kívánja megvalósítani a támogatásból.

A pályázat során a cukrászdákat követő további ütemekben

  • a nyár folyamán a zenés-táncos szórakozóhelyek
  • és az alkalmi vendéglátó üzletek,
  • ősszel pedig a kávézók, a büfék,
  • valamint az italüzletek és bárok adhatják majd be igényeiket – sorolta az állami ügynökség.

Mi a pályázat célja és hatása?

Az összesen 13 milliárd forint keretösszegű program segítségével mérséklődhet a hazai turizmus területi koncentrációja következtében a szektort, azon belül a vidéki szolgáltatókat érintő relatív versenyhátrány.

A teljes cikk itt olvasható.

Fotó: Ujvári Sándor

Ezek is érdekelhetnek

További híreink