Elindult a spekuláció a legnépszerűbb állampapírral

Hírek vg
Szeptemberben is all-int mondott a lakosság, ha arról volt szó, érdemes-e még több pénzt betolni a PMÁP befektetésekbe.

Ősszel már látszott, hogy megdőlhet a rekord, így is lett, a 2033/I számú PMÁP lett minden idők legkeresettebb hazai állampapírja a lakossági kategóriában. Mindenki arról beszélt, hogy ugyan a Prémium Magyar Állampapír a befektetők nagy kedvencévé vált, amely jövőre még vaskos reálhozamot, 2025-re azonban már csak visszafogott profitot ígér, ez pedig visszaváltási hullámot indíthat el.

Azóta tudjuk, a népszerű sorozat forgalmazását novemberben felfüggesztették, de már szeptemberben azt nyilatkozták szakértők a VG-nek, hogy a kibocsátónak olyan konstrukcióval lenne érdemes előrukkolni, ami

inkább motiválja a kötvényeseket arra, hogy lejáratig tartsák a papírokat.

Volatilis forint, rakétázó Telekom

Szeptemberben meglehetősen volatilis volt a forint árfolyammozgása, több cikkben is foglalkoztunk a devizapiaci fejleményekkel, ezt és ezt a cikkünket szerették leginkább az olvasók.

Egymás után gyújtotta be a rakétáit a Magyar Telekom, még az ősz elején sem volt késő beszállni, 2023 legmenőbb részvénye azóta is rengeteget emelkedett. Aki szeretné megtudni, miért duplázott a Telekom részvény idén, ebből a cikkből mindent megérthet.

A cikk itt folytatódik

Fotó: Kallus György/Világgazdaság

Ezek is érdekelhetnek

További híreink