Elindult a Magyar Államkincstár podcastje

Hírek Tóth Balázs
Tranzakció címmel elindult a Magyar Államkincstár podcastje. A rendszeresen jelentkező kötetlen beszélgetések célja, hogy az emberek jobban megismerhessék az államkincstár munkáját, és részletesebb információkat kapjanak a szakemberektől ügyeik intézéséhez.

A kincstár több mint kétszáz feladatot lát el, jelen van mind a 19 megyében, csaknem 80 kirendeltséggel. Havonta 1,3 millió család kapja meg a Magyar Államkincstáron keresztül a juttatásait, 2,5 millió nyugdíjas a járandóságát, több mint 800 ezer állami alkalmazott pedig a fizetését. Csaknem 200 ezer gazdálkodónak folyósít nemzeti, illetve uniós agrár- és vidékfejlesztési támogatásokat a központi intézmény. A kincstár a kizárólagos forgalmazója a babakötvénynek, itt igényelhető a KRESZ- és a nyelvvizsga-támogatás, emellett itt látják el az otthonfelújítási támogatás teljes körű ügyintézését.

A Magyar Államkincstár által lebonyolított éves pénzforgalom meghaladja az 50 ezer milliárd forintot, ez összesen évi több mint 97 millió tranzakciót jelent. Magyarán a Magyar Államkincstár szolgáltatásaival jelen van csaknem minden ember életében. A Tranzakció podcast célja, hogy hallgatók jobban megismerhessék a kincstár munkáját, és részletesebb információkat kapjanak a szakemberektől ügyeik intézéséhez. A Tranzakció megtalálható a podcast-alkalmazásokban, többek között a Spotifyon, vagy az Anchor.fm-en is.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink