Elhunyt Kobe Bryant

Hírek MTI
Az ötszörös bajnok NBA-legenda életét vesztette egy helikopterbalesetben.

Helikopter-balesetben életét vesztette vasárnap Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó, a sportág legendás alakja – jelentette először az amerikai TMZ hírportál, majd műsorát megszakítva valamennyi amerikai tévéállomás.

A The New York Times című amerikai lap értesülései szerint a helikopteren volt Bryant 13 éves lánya, Gianna, az ő egyik csapattársa és egy szülő. Vasárnap este Alex Villanueva, Los Angeles megye seriffje a Twitteren közölte:

a korábbi információkkal ellentétben nem öten, hanem kilencen voltak a lezuhant és kiégett helikopteren,

a pilóta és nyolc utas. A tragédiának nincs túlélője – tette hozzá.

A baleset a Los Angeles belvárosától mintegy 45 kilométernyire északnyugatra fekvő kaliforniai Calabasas felett történt. Okát és körülményeit az amerikai szövetségi légügyi hatóság (FAA) vizsgálja. Az FAA egyelőre csak annyit közölt, hogy a lezuhant helikopter Sikorsky S76-os típusú volt.

A Los Angeles Times című amerikai lap riportere, Richard Winton arra emlékeztetett, hogy a tragédia idején a környező hegyeket köd borította.

.

Borítókép: Kobe Bryant kétszeres olimpiai bajnok, visszavonult amerikai profi kosárlabdázó portréja egy kivetítőn a Los Angeles Lakers otthonának számító Staples Center közelében 2020. január 26-án. (MTI/EPA/Adam S. Davis)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink