Elhunyt Hankiss Ágnes

Hírek Figyelo.hu

Elhunyt Hankiss Ágnes, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának tagja, író, pszichológus, volt európai parlamenti képviselő.

A család tájékoztatása szerint Hankiss Ágnest kedden budapesti otthonában érte a halál 71 éves korában.

Az NMHH honlapján található életrajzi adatok szerint Hankiss Ágnes az ELTE Bölcsészettudományi Karán 1973-ban klinikai pszichológiából diplomázott, rá egy évre pedig bölcsészdoktori címet szerzett társadalom-lélektanból.

köszönök mindent, Mama! 🖤

Posted by David Vitézy on Tuesday, August 17, 2021

Ezt követően közel tíz évig társadalom-lélektant tanított alma matere jogtudományi karán.

1989-ben A Jövő Irodalmáért-díjat, 1992-ben József Attila-díjat kapott. 1990 és 1994 között képviselő a fővárosi önkormányzatban, ahol a kulturális, valamint az emberi jogi és kisebbségi bizottság tagja volt.

Az 1990-es évektől a 2000-es évek végéig a Magyar Rádió Közalapítvány, majd a Duna Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének tagja, a magyar kultúra belgiumi bemutatkozását szolgáló, 1999-ben megrendezett Europalia Hungaria rendezvénysorozat kormánybiztosa, a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület alelnöke és az általa alapított Károlyi Palota Kulturális Központ és a Hamvas Béla Kultúrakutató Intézet főigazgatója volt.

Hankiss Ágnes 2003 és 2008 között a Hír TV és az Echo TV több politikai beszélgetős magazinjának műsorvezetőjeként tevékenykedett.

2009 és 2014 között a Fidesz európai parlamenti képviselője volt,

2016 óta pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes docense és a Terrorelhárítási Tanszék megbízott vezetője. Hankiss Ágnest 2019 decemberében választotta meg a parlament a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa tagjának.

Régi harcostársunktól búcsúzunk. Isten Veled, Ági! // We bid farewell to our fellow warrior, Ágnes Hankiss. May God rest her soul in peace!

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, August 17, 2021

(Borítókép: MTI/Európai Parlament/Benoit Bourgeois)

További híreink