Elegük lett a budapesti dugókból, összefogtak a vállalkozók

Hírek
Példátlan összefogás valósult meg a budapesti vállalatokat tömörítő érdekvédelmi szervezetek között, akik arra kérik a Fővárosi Önkormányzatot, hogy függessze fel a Budapest mobilitási tervet.

A főváros közlekedésszervezési gyakorlata a gazdasági növekedés gátjává vált. A Budapest mobilitás terv egyoldalúan bünteti a gépjárműforgalmat, ezért arra kérjük a Fővárosi Önkormányzatot, hogy függessze fel

– hangzott el a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett eseményen, amelynek előzménye, hogy szeptember 12-én a BKIK mellett a Pest Vármegyei és Érdi Kereskedelmi Iparkamara kiadott egy állásfoglalást annak érdekében, hogy érdemi párbeszéd alakuljon ki a fővárosi közlekedést irányítók és a gazdasági szereplők között. Ám az aláírók azóta sem kaptak választ felvetéseikre.

Példátlan összefogás a fővárosi vállalkozók körében

Az állásfoglalás kiadását követően a csatlakozásáról értesítette a kezdeményezőket további hat szervezet, amelyekkel együtt az aláírók 400 ezer vállalkozást képviselnek Budapesten és a fővárosi agglomerációban. A következő szervezetek csatlakoztak:

  • Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)
  • Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Budapest és Pest Vármegyei Regionális Szervezet (VOSZ)
  • Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz)
  • Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ),
  • Magyar Mérnöki Kamara
  • Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary)

Jelezték az érintett szervezetek, hogy hiába figyelmeztették a fővárost, amellett, hogy a gazdasági szereplők kéréseit nem teljesítették, és érdemi párbeszéd a problémakörök nagyobb részében nem jött létre, a főváros gyakorlata nem változott.

Folyamatosak a dugók, ellehetetlenült az áruszállítás, a munkahelyre történő utazás indokolatlanul hosszú időt vesz igénybe, ezáltal a szolgáltatások ára is emelkedni fog

– figyelmeztettek.

A cikk itt folytatódik

Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetnek

További híreink