Ekkora gazdasági növekedésre számít a pénzügyminiszter

Hírek Figyelo.hu

A Pénzügyminisztérium módosította várakozásait, a két hónapja közölt 7-7,5 százalékos gazdasági növekedés helyett most 6,8 százalékra számít Magyarországon – árulta el Varga Mihály a Magyar Biztosítók Szövetségének (MABISZ) konferenciáján a VG tudósítása szerint.

A pénzügyminiszter hangsúlyozta, az európai gazdaság teljesítményét jelentősen fékezi az energiaárak növekedése, azt viszont örömmel idézte fel, hogy a magyar gazdaság ereje júniusra meghaladta a világjárvány kirobbanása előtti szintet, amit csupán 11 ország mondhat el magáról Európában.

A gazdasági növekedésünk az egyik leggyorsabb a kontinensen

– utalt Varga Mihály arra az adatra, miszerint a GDP-növekedés Magyarországon 17,6 százalék, míg az Európai Unióban 13,8 százalék az átlag. Hozzátette, egyre feszesebb a munkaerőpiac, folyamatosan csökken az álláskeresők száma, a jövő év elején pedig tovább nő a lakosság megtakarítása, köszönhetően többek között a gyermeket nevelők szja-visszatérítésének és a bérintézkedéseknek.

Varga Mihály kiemelte, a magyar biztosítási piac 2020-ban a járvány ellenére növekedett, egyre több az új szerződés és a jövedelmezőség is folyamatosan javul,

a hazai biztosítók működése stabil, azaz a szektor jól kezelte a koronavírus miatt kialakult nehéz helyzetet.

A MABISZ 11. konferenciáján egyébként a környezetvédelem jegyében mellőzik a papír és a műanyag használatát, a fogásokban minimalizálták a húst, az esemény előtt pedig a váci erdészet a szervezet támogatásával 500 facsemetét ültetett el.

Varga Mihály: lépéselőnyben Magyarország

(Borítókép: MTI / Vasvári Tamás)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink