Egyre gyakrabban fizetünk bankkártyával

Hírek Figyelő
A magasabb energiaköltségek sem törték meg az elektronikus fizetés bővülésének lendületét. AZ OTP Bank adatai szerint az év első negyedében közel 35 százalékkal nőtt az elektronikus fizetési forgalom.

Nagyot nőtt az elektronikus fizetési forgalom az év első negyedében – derült ki az OTP Bank közleményéből. A pénzintézet adatai éves alapon közel 35 százalékos növekedést mutatnak. A bővülésben ugyanakkor komoly szerepe volt az inflációnak, hiszen a tranzakciók száma ugyanebben az időszakban ennél alacsonyabb mértékben, 17 százalékkal bővült.

Mindez azt is jelenti, hogy eddig még nem igazolódtak be azok a borúlátó előrejelzések, amelyek az energiaárak megugrása, a gazdasági nehézségek miatt komolyabb visszaeséssel számoltak az elfogadóhelyek 2023-as számában.

Hideg Noémi, az OTP Bank Kártyaelfogadás Szolgáltatás és ATM menedzsment vezetője jelezte: az idén nem számítanak komolyabb piaci átrendeződésekre. Rövid távon feltételezhető az elektronikus fizetést biztosító kereskedők és szolgáltatók számának emelkedése, a nyár közeledtével minden évben élénkülés figyelhető meg a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásoknál.

– Az év hátralévő részében a forgalom fokozatos, organikus bővülésére számítunk. Tapasztalataink szerint a felhasználók döntő többsége már letette a voksát valamelyik megoldás mellett – mutatott rá Hideg Noémi.

A szakember szerint a vártnál jobban alakuló első negyedéves forgalmi adatok azt mutatják, hogy a pénzintézet elektronikus fizetési megoldásait használó kereskedők és szolgáltatók kitartottak választásuk mellett és ezt támasztja alá az is, hogy a POS-terminálok száma negyedéves és éves alapon is emelkedett, 1,9, illetve 8,6 százalékkal.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink