Egyre több síelő köt utasbiztosítást

Hírek M. O. A.
Egy sívakációhoz köthető kiadásokhoz képest lényegében pár ezer forintért lehet fejenként utasbiztosítást kötni, amely védelmet nyújt baj esetén – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézetnél tavaly kétszer annyi utasbiztosítást kötöttek, mint 2021-ben.

Egy sípályáról való mentés és az utána szükséges orvosi ellátás százezres, de akár milliós tétel is lehet, de ugyanez igaz lehet a fertőzéses megbetegedésekre is – derül kit a K&H összeállításából. Nemcsak síelésnél, hanem minden külföldi útnál tanácsos megkötni az utasbiztosítást, ezt érdemes már a gyerekekkel is tisztázni, hogy a jövőben csak ilyen “láthatatlan védelemmel” keljenek útra. Az utasbiztosítás a baleseti károk fedezése mellett megoldást nyújt a poggyász eltűnésére, az elveszett úti okmányok pótlására – emlékeztetnek.

Az ilyesfajta akár egynapos üdülés kiemelten igényli a láthatatlan védelmet Fotó: Tiziana FABI / AFP)

Az utasbiztosítás díja egy-egy átlagos – 5 napos – sívakáció esetében mindössze fejenként 1 650-3 510 forint. A K&H adatai szerint 2022-ben 217 százalékkal több, azaz több mint dupla annyi egyéni utasbiztosítást kötöttek, mint 2021-ben.

Az utasbiztosítások alapvető kelléke az asszisztencia, másként fogalmazva a segítségnyújtási szolgáltatás. Ez azt jelenti, hogy baj esetén elsőként a biztosító által megadott magyar nyelvű, éjjel-nappal elérhető ügyfélszolgálatot kell felhívni, amelynek munkatársai intézkednek, például tolmácsot biztosít, mentőegységet küld és menedzseli az esetleges orvosi vagy kórházi kezelést.

Borítókép: Vasvári Tamás/MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink