Egyre népszerűbb az otthoni munkavégzés

Hírek Figyelő
Az atipikus foglalkoztatási formák egyre nagyobb szerepet kapnak a cégek életében.

A mai fiatalok azt talán még nem tudják, milyen hivatást választanak majd, az azonban több mint valószínű, hogy nem fognak 8-tól 5-ig az irodában ülni.

A piaci trend ugyanis egyértelműen a rugalmas munkavégzés irányába mutat:

Japánban véget ért az élethosszig tartó munkavállalás kora, az USA-ban a várakozások szerint 2022-re a munkaerő fele már szabadúszóként fog dolgozni, de

Magyarországon is egyre inkább jellemző a rugalmas foglalkoztatás. A Big Office Day alkalmából nemrég bemutatott hazai kutatás szerint ugyanis amellett, hogy a megkérdezett munkavállalók közel negyede (24 százalék) hatékony megoldásnak tartja, ha az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap, a dolgozók harmada akár a fizetéscsökkentést is vállalná heti egy nap otthoni munkavégzésért cserébe.

Minden ötödik munkavállaló pedig már nem is menne olyan céghez, ahol nem biztosított a home office lehetősége.

A fiatalok esetében egyre gyakoribb a szakmai gyakorlat, ami a szakember szerint mindkét fél számára előnyös, hiszen a cégek és a fiatalok oldaláról egyaránt eredményesen működhet, de jellemző gyakorlat a nyugdíjas kollégák alkalmazása is, akik a nyugdíj mellett általában részmunkaidőben látják el feladataikat.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink