Egyre könnyebb az utazás Horvátországba

Hírek Figyelo.hu

A Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviselete sajtótájékoztatót tartott szerdán, amelyen ismertették az aktuális horvátországi intézkedéseket, a határátlépés feltételeit, a Safe Stay in Croatia projektet és az eddigi turisztikai eredményeket.

Mivel Magyarország jelenleg az ECDC (Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ) zöld listáján szerepel, a magyar állampolgárok ugyanolyan feltételekkel utazhatnak Horvátországba, mint a világjárvány előtt – tehát érvényes személyes okmányokkal és további korlátozások nélkül.

A magyar kormány június 23-i rendelete a Horvátországból Magyarországra történő beutazásra vonatkozó minden korlátozást eltörölt, így a magyar állampolgárok Horvátországból történő visszatérése (kivéve a repülővel történő érkezést) megegyezik a pandémiát megelőző időszakkal – nincs érvényben semmilyen további korlátozás, karantén vagy teszt-oltási igazolás kötelezettség.

Az E-visitor rendszer adatai szerint 2021 első felében összesen valamivel több, mint 54 000 magyar turista látogatott el Horvátországba,

az általuk eltöltött vendégéjszakák száma több mint 230 000. Az előző év azonos időszakához képest ez közel 90 százalékos növekedését jelent a turisták számát, 105 százalékot pedig vendégéjszakákat illetően, bár a koronavírus-járvány miatt a 2020-as sok szempontból rendhagyó volt.

(Borítókép: xbrchx, PuzzlePix/Shutterstock)

További híreink