Egymilliárd euró értékben gyártunk vasúti kocsikat Egyiptomnak

Hírek
Hatalmas üzletet hozott tető alá a magyar gazdaságdiplomácia: egy orosz konzorciumi társsal közösen az állami Dunakeszi Járműjavító egymilliárd euró értékben 1300 vasúti kocsit szál­líthat az egyiptomi állami vasútnak - írja a Magyar Idők.

A napilap cikke szerint az ötéves szerződés keretében összesen 1300 vasúti személykocsit szállíthat az orosz–magyar konzorcium, a Transzmasholding Hungary az egyiptomi állami vasutak (ENR) részére.

Hozzáteszik: a projektet Egyiptom, Magyarország és Oroszország kormánya támogatásáról biztosította, Abdel Fattah el-Sisi egyiptomi elnök személyesen is szívén viseli a lebonyolítást.

A Magyar Idők arról is megemlékezik, hogy a Dunakeszi Járműjavítónak nem ez az egyetlen jelentős feladata: a MÁV-Start idén nyáron 28 hónapra szóló szerződést kötött a céggel a vasúttársaság által üzemeltetett több száz vasúti személyszállító jármű fővizsgáinak, korszerűsítési munkáinak, futó- és balesetes javításainak elvégzésére.

Borítófotó: Összeszerelés alatt álló CAF-villamosok a Dunakeszi Járműjavító üzemcsarnokában 2016. augusztus 18-án. A BKV megrendelésére készülő villamosok a spanyol Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles (CAF) S.A. és a MÁV többségi tulajdonában lévő járműjavító együttműködésében készülnek, a Spanyolországban gyártott elemeket Dunakeszin szerelik össze. (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink