Egymilliárd beadott oltásnál tart Kína

Hírek MTI / Figyelo.hu

Meghaladta az egymilliárdot azoknak a száma Kínában, akik megkapták a Covid–19-cel szembeni teljes védettséghez előírt védőoltások szükséges mennyiségű dózisát

– adta hírül a China Daily nyomán az MTI.

A lap a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtöki közlésére hivatkozva azt írta, hogy Kínában a teljeskörűen beoltottak közül több mint 95 millióan a 12 és 17 év közötti korosztályba tartoznak, további mintegy 200 millió beoltott pedig hatvan év fölötti. Az országban eddig több mint 2,16 milliárd adag koronavírus elleni vakcinát adtak be a lakosság körében.

Az egészségügyi hatóság egyik tisztviselője szerint ezzel az 1,4 milliárd lakosú Kína világszerte az

első helyen áll a beadott védőoltások, valamint a beoltott emberek számát tekintve, és vezet a teljes népességre vetített oltási arány tekintetében is.

A China Daily mindazonáltal a kínai járványügyi központ egyik vezető szakértőjét idézve rámutatott: a kelet-kínai Fucsien tartomány egyes városaiban jelenleg terjedő delta-vírusvariáns fokozott fertőzőképessége, valamint egyes vakcinák védőképességének gyengülése „új kihívásokat állított a nyájimmunitás elérése felé vezető úton”. A szakértő mindenkit arra biztatott, hogy mielőbb vegye fel a védőoltást, továbbá szorgalmazta az oltási kampány kiterjesztését a 12 éven aluli korosztályra.

Orbán: nem rendelünk el kötelező oltást

(Borítókép: Diákok sorban állnak, hogy megkapják a Sinopharm Covid-19 vakcinát egy középiskolában Shenyangban, Kína északkeleti Liaoning tartományában. – Kína teljesen beoltott több mint 1 milliárd embert – 1,4 milliárd lakosságának 70 százalékát – mondta egy egészségügyi tisztviselő 2021. szeptember 16 -án. (Europress/AFP)

További híreink