Egyiptom megnyitott egy gázai határátkelőt a menekülő külföldieknek

Hírek VG
A Gázában tartózkodó külföldi állampolgárok számára megnyitották a Gáza és Egyiptom közötti, rafahi határátkelőt. Az átkelő csak rövid ideig lesz nyitva, ez idő alatt a menekültek mellett egy humanitárius segélyszállítmány is áthaladhat Gáza felé. Rafah várost vasárnap este még rakétákkal támadta Izrael.

Magyar idő szerint reggel 8-kor megnyitották a külföldi állampolgárok számára a rafahi határátkelőt Gáza és Egyiptom között. Az átkelőt csak rövid időre nyitják meg. Korábban az Amerikai Egyesült Államok külügyi szolgálata arra kérte az amerikai polgárokat, hogy utazzanak minél közelebb Rafahhoz, hogy ha eljön a pillanat, akkor átjussanak Egyiptomba.

A megnyitott átkelőn humanitárius segélyt is átjuttatnak majd az Izrael által lebombázott Gáza területére.

Izrael vasárnap este, nem sokkal azt követően, hogy a határ megnyitásának a híre elterjedt, lebombázta Rafah várost. Eközben Gázából újabb rakétákat lőttek ki Izraelre.

Egyiptom annak ellenére, hogy belement a határátkelő megnyitásába, aggódik a rafahi események miatt – írta meg a Sky News. A határ gázai oldalán jelentős mértékű tömeg alakult ki, akik át akarnak jutni az országba. Az egyiptomi hatóság csak a külföldieket és a kettős állampolgárokat engedi át az átkelőn.

A cikk teljes terjedelemben a Világgazdaság oldalán olvasható

Ezek is érdekelhetnek

További híreink