Egy rendkívüli ülést már csináltak az ellenzéki pojácák

Hírek

Felháborodott a bohócellenzék, amiért a kormánypártok távol maradtak az általuk kezdeményezett rendkívüli ülésről, valamint azért, mert a füstbombákra specializálódott Momentum alelnökét nem engedték be a parlamentbe. Azért, nem hiszem, hogy őszinte a meglepettségük. Ha csak a decemberi parádés alakításaikra gondolok, biztosan nem az.

Szél Bernadett újra beült a filmdirektori székbe és videójában felháborodottan mesélte el, hogy nem engedték be az Országházba a saját vendégeként bevinni kívánt momentumosokat, illetve hogy a fideszes képviselők nem jelentek meg a rendkívüli ülésen. A Kossuth téren elmondta: „szerinte a házvezetés önkénye a mai napon újra előre lépett”, valamint a Fidesz „verőlegényekkel tartja mederben a folyamatokat” és nem a demokratikus elvek.

Egy Facebook-bejegyzésében pedig azt írta, meglepetésként érték a történtek.

Most Szél Bernadett komolyan meglepődött? Na ne már! Vigyázat! Nem jogi érvelés következik. Tegyük fel, hogy Kövér jogszerűen járt el (ha nem, akkor majd a választások után kényszerből emigrációba vonult Szél-kormány jogi útra tereli a dolgot).

De! Én mindenképpen örülök, hogy legalább a parlamenti berendezés biztonságban marad. Elvégre a Momentum elnöke simán megdobta füstbombával a rendőröket egy tüntetésen. Habár még mindig van mitől félteni az Országházat…

Az ellenzéki képviselők miatt egy csöppet aggódok azért a népszuverenitás képviseletének teret biztosító építészeti csodáért. Mert amit múltkor műveltek obstrukció gyanánt, az lehet, hogy csak a lejtő teteje.

Pedig, ha az az ülés nem volt rendkívüli, akkor semmi sem. Mit akarnak még?

Borítófotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetnek

További híreink