Egy nap, amikor minden a Beatlesről szól

Hírek
A Beatles elavult?  A Beatles örök. A Beatles-t már csak az idősek ismerik? Nem, a Beatlest mindenki ismeri! Ez a hitvallása a négy esztendővel ezelőtt alakult The Bits Beatles emlékzenekarnak.

A The Bits Beatles emlékzenekar és a Kobuci Kert a tavalyihoz hasonlóan idén is megörvendezteti a Beatles rajongókat egy egész délutános/estés rendezvénnyel, az Országos Beatles találkozó 2017 címet viselő, család- és zenebarát eseménnyel, amelyen a koncertek és játékok mellett minden a Beatlesről és a Beatlestől fog szólni.

Sztár- és díszvendégek teszik a programpalettát még színesebbé és egy nagyszabású játék előzi meg majd a koncertet, amellyel Budapestre hozzák a 60-as évek Liverpoolját.

A rendszeresen koncertező The Bits Beatles emlékzenekar számtalan helyszínen csiszolta, tesztelte "Best of The Beatles" műsorát, amellyel a legváltozatosabb közönség számára is nyilvánvalóvá válhat, hogy a fenti megállapítások, kérdések közül melyek állnak közelebb a valósághoz. A különféle közösségi rendezvényeken, fesztiválokon a 20. század legsikeresebb zenekarának dalaiból azokat mutatják be, amelyek a legszélesebb körben ismertek és a Beatles zenei sokszínűségét reprezentálják, ízléstől, kortól függetlenül leginkább megérintik a hallgatóságot. Felcsendülnek az emblematikus korai beat dalok: a She loves you, a Twist and shout; fülbemászó klasszikusok: All my loving, Can’t buy me love, de a Beatles erős rock-blues kötődését bizonyító világslágerek is mint a Come together vagy a Get back. A gondosan összeállított műsorban a legendás számok autentikus hangszereken, az eredetihez hű hangzásban szólalnak meg, a sokak által ismert A Hard Day’s Night például Magyarországon egyedülállóan a nevezetes 12 húros gitár segítségével. Az előadás, a tempó, a vokálok fiatalos lendülete garantálja, hogy a közönség jó része táncra is perdüljön, és közösen énekelve idézze meg a fél évszázados dalokat.

A német Höfner gitárgyár (Paul McCartney híres, hegedűalakú basszusgitárjának gyártója) művészeti elismerésének jeléül egyedüliként a The Bits-et támogatja a közép-európai régióban és a zenekaré lehetett a megtiszteltetés, hogy a világon egyedüliként közreműködhetett a legendás hangszer 60 éves díszünnepségén Németországban. A rendezvényen egyébként kisorsolnak egy eredeti Höfner gitárt is.

A The Shakers, Liverpool legjobb beatzenekara a fesztivál vendégfellépőjeként ad koncertet. A The Shakers nemcsak a legendás Cavern Club állandó házizenekara, de azt a hamisítatlan liverpooli Merseybeat zenét játszák, amelyből a Beatles is útnak indult.

A program: augusztus 13. (vasárnap) 15:30 – Kapunyitás 16:00 – The Bits első koncertblokk: megemlékezés a Beatles 1967-ben megjelent lemezeiről a Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, valamint a Magical Mistery Tour-ról 17:00 – Színpadi beszélgetés a Beatlesről ma és 50 év távlatából. 17:30 – Akusztikus Beatles szett 17:50 – Beatles workshop a The Bits-szel: beszélgetés a zenéről, hangszerekről, jelentőségükről és interaktív bemutató.18:30 – The Shakers 19:30 – Beatles kvíz: Mindenről, ami az elmúlt ötven évben történhetett a Beatles-szel, 20:15 – Az est utolsó koncertblokkja a legbulizósabb Beatles számokkal és a The Bits-szel.

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink