Egy komolyabb zuhanás után magára talált „Az utolsó jedik”

Hírek
Az új Csillagok Háborúja film eddig több mint 860 millió dollárt termelt.

Amikor kiderült, hogy Amerikában a karácsonyi hosszúhétvégén, vagyis péntek és hétfő között a legfrissebb Star Wars mozi „csak” 99 millió dollárt hozott, sokan már zuhanórepülésről beszéltek. A netes aggregátor oldalak, így például az imdb és a RottenTomatoes nyilvános pontozásai alapján a nézőket mindenesetre megosztotta a legújabb epizód. Utóbbin például Az utolsó jedik 156 ezer szavazat után 51 százalékon áll, ami kifejezetten gyenge eredménynek számít (igaz a BirthMoviesDeath újságírója – miután kielemezte az adatokat -arra jutott, hogy az eredményeket a csalódott rajongók hekkelték meg).

Akárhogyis: felmerült a lehetőség, hogy a brutálisan erős 220 milliós nyitás után a nézők hátat fognak fordítani a filmnek és a nézettségi mutatók gyorsan a mélybe esnek. Az elmúlt napok adataiból azonban már tisztán látszik, hogy erről szó sincs. Huszonhatodikán minden idők harmadik legerősebb keddi bevételét produkálta a film 27 millió dollárral, tegnap pedig a friss becslések szerint újabb 22 milliót hozott a Disney konyhájára. Így Észak-Amerikában most 445 millió dolláron áll, a nemzetközi porondon pedig a forgalom már a 860 milliót is meghaladta.

Most már biztos, hogy csak napok kérdése és a bevételek terén legyűri a Szépség és a szörnyeteget és ezzel a 2017-es év legsikeresebb filmje lesz. 

Borítókép: MTI/EPA/Mike Nelson

Ezek is érdekelhetnek

További híreink