Egy belga iszlamista politikus halálosan megfenyegette női vetélytársát

Hírek
Belgium a modern liberális demokrácia melegágya. Mindenkinek joga van gyakorlatilag mindenhez. Így egy iszlamista párt is megalakulhatott, találó módom Iszlám Párt néven. Most ennek egyik képviselőjelöltje fenyegetett meg halálosan egy belga politikusnőt. A muszlim politikus ugyanis, hogy egy körzetben akarnak indulni a választásokon.

„Előbb kövezlek meg, mint azt észrevennéd” – üzente egy Facebook kommentben Philippe Latteur, az Iszlám Párt politikusa, Amélie Pans-nak, a Movement Réformateur párt jelöltjének. A fenyegetést a liberális párt a közösségi hálón közzétett bejegyzése alatt találhatjuk. A poszt azzal kapcsolatos, hogy az Iszlám Párt listát állít Woluwe-Saint-Lambert körzetben, melynek lényege: nem fogják engedni, hogy bevezessék a saríát Belgiumban.

Valószínűleg ez hergelhette fel az iszlamista politikust annyira, hogy a halálosan megfenyegesse Amélie Pans-t. Amikor a hatóságok megkeresték ennek kapcsán, csupán azzal védekezett, hogy nem gondolkozott, amikor megfogalmazta kommentjét.

Latteur itt azonban nem állt meg. Összeveszett egy bizonyos Gilt Gil-lel egy kompromittáló kép kapcsán. A harcias üzenetváltásból szintén nem maradhattak ki a halálos fenyegetések. A megkövezés stílusjegye lehet az iszlamista politikusnak, de ezúttal kreativitásáról is tanúbizonyságot tett. Miután nem jutott dűlőre a vitapartnerével, egyszerűen közölte vele: „úgy foglak levágni, mint ahogy a halal birkát szokás”.

Azt nem részletezném, mennyire macerás az iszlám hitnek megfelelően levágni egy állatot. De maradjunk annyiban, hogy nagyon sok vérrel jár, és nem éppen a leghumánusabb. Ezt a sorsot szánja az muszlim politikus azoknak, akik fel mernek ellene szólalni.

Így tett Amélie Pans és szervezete is. Itt azonban meg kell jegyeznünk még egy dolgot: nem csak az zavarhatja az iszlamista politikust, hogy ellenfele van, hanem az, hogy az ráadásul nő. Hiszen egy olyan pártról beszélünk, akiknek célja a saría Belgiumba történő bevezetése. Ebből pedig nem engednek. Nem véletlen, ha ennyire bosszantja őket, hogy egy nő politizálni mer.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink