Egri szivárványkoalíció

Hírek
Nemrég még ki gondolta volna, hogy az egykori szkinhedek, a szocialisták és a liberálisok együtt támogatnak majd egy volt radikális jobboldali politikust az egri polgármester-választáson?  

Bizony, bizony pont Egerben hozták nyilvánosságra, hogy a helyi balliberálisok összefogva a Jobbikkal Mirkóczki Ádámot, a radikálisból igazi cukorfalattá, liberálisbaráttá érett politikust támogatják majd az önkormányzati választáson.

Igen, ez az a város, ahol a Jobbik mai elnöke, Sneider Tamás “kölyökéveiben” még szkinhedként masírozott fel-alá, sőt társaival itt vert meg egy cigányembert is, ami miatt felfüggesztett börtönbüntetést is kapott.

A baloldalt azonban nem zavarja a múlt, ahogy most már a Jobbik is magáévá tette a “múltat végleg eltörölni” internacionalista eszmerendszert. Mit érdekli már őket, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején a rendőrség az ellene tüntető tömegbe lövetett, mit számít már az, hogy a Jobbik a 2006-os tiltakozásoknak köszönhette sikerét.

Most már tudjuk, hogy tökéletesen ideológiamentes szervezetről van szó, hiszen ugyanazok a jobbikosok, akik ma a balliberálisokkal barátkoznak, akkoriban a cigány-magyar ellentétből, illetve az antiszemitizmusból kovácsoltak politikai tőkét maguknak.

A most már “jófiú” Mirkóczki 2008-ban lett a Jobbik tagja. Mindent elárul ez a politikai életút kezdetéről, hiszen ekkoriban kezdték el használni a “cigánybűnözés” kifejezést, ekkoriban alapították a Magyar Gárdát is, ami miatt az emberi jogokat szinte vallásként kezelő baloldal rögtön lenácizta őket, és harcos antifasiszta kampányt indított ellenük. No passaran! – adták ki újra az antifasiszta jelszót, aztán már mégis bekövetkezett a meghátrálás: a (poszt)kisnyilasokból, a (poszt)kommunistákból és liberális csatolt részeikből (vagy fordítva?!) nagy barátok lettek.

A Jobbik már a történetéből is kezdi kiretusálni a rasszista éveit, az antiszemitizmust, a baloldalnak pedig már az sem antiszemitizmus, hogy a Jobbik pár éve még a zsidó képviselők és miniszterek összeírását kezdeményezte.

A történelem során sokat látott Eger lett egy új szivárványkoalíció megszületésének színhelye. Itt bizonyosodott be végérvényesen, hogy a Jobbik és a baloldal is elárulta a szavazóit. Egymásra találtak.

Borítókép: MTI

Ezek is érdekelhetnek

További híreink