Egert is bekötik a gyorsforgalmi hálózatba

Hírek
Eltereléssel kell számolni az elkezdődő munkálatok miatt.

Az M25 autóút kapcsolódó beruházásaként megépül az andornaktályai elkerülő, valamint megvalósul az 252 számú főút rekonstrukciója is. A fejlesztésnek köszönhetően az érintett települések tehermentesülnek a naponta áthaladó forgalom zajától, a környezeti ártalmaktól és a tranzit forgalom jelentette balesetveszélytől is. A munkálatok miatt a 25. számú főúton forgalomterelésre kell számítani.

A 2502 jelű összekötőút új nyomvonalon, 2×1 sávval, mintegy 1,2 kilométer hosszon kapaszkodósávval kialakítva épül ki. Andornaktálya település lakóparkjához legközelebb eső szakaszán, az itt élők életminőségének megtartása érdekében mintegy 850 méter hosszon erdősávval kialakított zajvédő fal létesül. Andornaktálya belterületi szakaszán forgalomcsillapító elemeket építenek ki, a jelenlegi 2502-2501 jelű utak csomópontja a megváltozott forgalmi viszonyoknak megfelelően átépül. A beruházás keretében megvalósul az Eger-patak híd, a Füzesabony-Eger vasútvonalat keresztező felüljáró illetve a 2502 út – M25 autóút különszintű csomópont megépítése is.

Az 252 számú főút rekonstrukciójának keretében elvégzik a meglévő útszakasz burkolatának megerősítését és korszerűsítését. Az M25 autóút megépítésével bekövetkező forgalmi változások miatt a meglévő 2500 jelű út – 25. számú főút csomópontját körforgalommá építik át. A 25. számú főút – Faiskola utca közötti szakaszon párhuzamos gyalog- és kerékpárút épül.

Az M25 autóút mintegy 4 kilométer hosszú északi ütemének kivitelezésére vonatkozó közbeszerzési eljárása folyamatban van, eredményes eljárás esetén szerződéskötés és kivitelezés nyáron várható. A befejező, mintegy 15 kilométer hosszú déli ütemre vonatkozó kivitelezési közbeszerzési eljárás megjelenésre júniusban várható. A több ütemben megépülő M25 autóút 2020-ra készülhet el, ezáltal megvalósul Eger bekapcsolása Magyarország gyorsforgalmi úthálózatának vérkeringésébe.

2017. május 15-én kezdődnek a 25. sz. Eger-Kerecsend-Bánréve másodrendű főút 2500 jelű út – 25. sz. főút – völgyfeltáró út csomópontjában az építési-, valamint a 2500. számú Eger-Ipari park bekötő út, Eger, Kőlyuk út (K2) átépítési munkálatai.

Várhatóan ez év végéig a 25. sz. főútról a csomópontban nem lehet Egerszalók és Andornaktálya irányába fordulni, a forgalom csak egyenes irányban haladhat. Terelő utakat jelöltek ki, az eligazodásban a kihelyezett KRESZ táblák segítenek.

A 2502 jelű út új nyomvonalú átkötésének kivitelezési munkáit a Colas Út Építőipari Zrt. – Colas Hungária Építőipari Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. Konzorcium végzi nettó 4,495 milliárd forint értékben, a 252 számú főút rekonstrukciójának kivitelezési munkálatait a Colas Út Építőipari Zrt., Colas Hungária Építőipari Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. Konzorcium végzi nettó 867,84 millió forint értékben. A fejlesztés uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink