Egekben a kkv-k beruházási szándéka

Hírek
A kis- és közepes vállalkozások (kkv) 75 százaléka készül valamilyen beruházásra. Erre több mint tíz éve nem volt példa.   

A K&H Bank felmérése alapján a célokat tekintve jelenleg a termelő beruházások állnak a középpontban, ugyanis a gépek, berendezések korszerűsítésére készülnek a legtöbben, megelőzve az informatikai és gépjárműpark fejlesztéseket.

A KSH legfrissebb adata szerint a nemzetgazdasági beruházások volumene az első negyedévben 17 százalékkal meghaladta az előző év azonos időszakának eredményét. A hazai vállalkozások egy évre előremutató várakozásait jelző K&H kkv bizalmi index felmérés eredménye szerint a folytatásban is dinamikus bővülésre számíthatunk, mivel tovább nőtt a cégek beruházási hajlandósága. 

A kutatás rávilágít arra is, hogy egyre nagyobb szükségét érzik a cégek a termelést elősegítő beruházásoknak. A különböző méretű cégek esetében elmondható, hogy a mérettel párhuzamosan a beruházási szándék is egyre erősebb. Míg a mikrovállalkozások 68 százaléka és a kisvállalkozások 77 százaléka tervez fejleszteni, addig a középvállalkozásoknál igazi beruházási boom várható, ugyanis közülük 10-ből kilenc cég tervez fejleszteni.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink