Ebben nem éri meg az influenszerekre hallgatni

Hírek Sz. H.
Anyagilag is biztosan jobban jár az, aki szakmai segítséget kérve tájékozódik arról, hogy számára milyen arcápolási termék a leghatásosabb, de itthon még kevesen választanak ezen elv alapján, szívesebben hallgatnak ismerősökre vagy influenszerekre.

Egy amerikai kutatás statisztikai adatai szerint egy átlagos nő egy lakás árát költi el kozmetikumokra élete során. Ennek értelemszerűen az is az oka, hogy nem tudja igazából, mire van szüksége, így felesleges dolgokat vásárol össze, ráadásul az anyák a lányaiknak is ezt a mintát adják tovább.

Szakonyi Eszter kozmetikus mester, a 35 magyar és nemzetközi díjjal elismert Vintage Beauty brand tulajdonosa úgy véli, egy kozmetikusnak épp ezért az is fontos feladata, hogy edukáljon, mivel a legtöbb hölgy nincs tisztában azzal sem, hogy milyen típusú az arcbőre, és milyen ápolás lenne számára az ideális.

Nagy hiba, hogy sokan a reklámok, manapság pedig az influenszerek ajánlásai alapján választanak szépségápolási szereket, ahelyett, hogy szakértők javaslatát fogadnák meg. A szebb, fiatalabb bőr reményében így előfordulhat, hogy valaki inkább ront, mintsem segít az arcbőre állapotán. Szakonyi Eszter, aki 2010 óta építi saját brandjét mindenképpen azt javasolja, a nők bízzanak meg a kozmetikusukban, hiszen a magyar kozmetikai kultúra kiemelkedően fejlett, Kelet és Nyugat ötvözete, mivel egyszerre alkalmazza a gyógynövényismeretet a wellness és spa protokollal.

A szakértő megerősíti, hogy csodák nincsenek, az örök fiatalság és ránctalanság egyszerűen nem létezik, az óra mindenkinek ketyeg. A nők kezdjék a változást belülről, támogassák testüket tiszta étkezéssel, sok folyadékkal, vitaminokkal, belső derűvel. Mozogjanak eleget, legyenek sokat a friss levegőn, de óvják bőrüket az erős napfénytől. Használjanak minőségi szépségápolási termékeket, mert a kevesebb néha több. Legyen egy kicsivel drágább az arckrém, viszont hatásos: ha Q10, kollagén, vagy hialuron található az összetevők között, az már fél siker.

Borítókép: illusztráció, forrás: Getty Images

Ezek is érdekelhetnek

További híreink