E-kerékpárokat vásárol a Magyar Posta

Hírek H. Z.
Megnégyszerezi elektromos meghajtású kerékpárjainak számát kézbesítői számára a Magyar Posta 2023 elejéig – közölte a társaság kedden.

Év végéig legalább ezerkétszáz e-bicikli érkezik a postásokhoz, 2023-ban pedig további ötszáz darab leszállítása lehetséges. Az első háromszáz járművet április elejéig kapják meg a kézbesítők. A beszerzés értéke mintegy egymilliárd forint – tájékoztatott a cég.

Fotó: Magyar Posta

„Egyértelműen könnyebb a kézbesítés, sem a távolság, sem az emelkedők nem jelentenek nehézséget” – idézte közleményében a Magyar Posta azokat a kézbesítőit, akik már most is elektromos meghajtású kerékpárral végzik a munkájukat.

Az új bicikliket azokban a járásokban fogják használni, ahol az útvonal hosszabb vagy emelkedőkkel tarkított, valamint ahol a küldemények volumene megköveteli.

A Magyar Posta mintegy ötezer darabos járműflottával rendelkezik, amellyel egy év alatt összesen több mint 88 millió kilométert tesznek meg. Jelenleg több mint 4400 kézbesítő közlekedik kerékpárral, s már mintegy ötszázan használnak elektromosat. Tavaly a társaság megújította a segédmotorflottájának egy részét, valamint tervezi háromkerekű e-segédmotorok tömeges üzembe állítását is.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink