E-autókat gyárt hazánkban a Mercedes

Hírek Figyelo.hu

Új korszakot nyitott a magyar járműgyártás történetében a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., ugyanis elindította az új EQB gyártását, amely az első hazai, tisztán elektromos meghajtású, sorozatgyártásban készülő autó.

„Az EQB-val elhoztuk egy olyan teljesen elektromos kompakt modellt az utakra, amely úgy vonul be a történelembe, mint az első, tisztán elektromos hajtású sorozatgyártású autót.

Fotó: Kallus György

Mindössze kilenc hónap alatt a kecskeméti gyár csapata mindent előkészített ahhoz, hogy megkezdhessük a sorozatgyártást, és a százmillió eurós beruházásunk bizonyítja, milyen fontos a nemzetközi termelési hálózatban a kecskeméti gyár szerepe”

– emelte ki Jörg Burzer, a Mercedes-Benz AG igazgatósági tagja, termelési és ellátási láncért felelős vezetője.

A közel 50 milliárd forintos beruházásról tavaly júliusban állapodtak meg a felek, a fejlesztéshez az állam 15 milliárd forint támogatást biztosított – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette, ezzel a beruházással 4400 munkahely vált betonbiztosság, több száz új munkahely jött létre, és 17 ezer négyzetméteren állítottak fel új gyártósorokat.

(Borítókép: Kallus György)

További híreink