Dúró Dórát saját pártja zavarhatta össze

Hírek
Jól megdorgálhatták Dúró Dórát ma a Jobbikban. A frakcióvezető-helyettes ugyanis rögtön igyekezett finomítani (?) azon a tegnapi kijelentésén, miszerint pártja örülne a melegek szavazatainak.  

Egy lélegzetvételnyi időre felülkerekedhetett a Jobbikban a keményvonalas irányzat, Dúró Dóra gyorsan korrigálni kényszerült. Egyrészt panaszkodott egy kicsit a Facebookon, hogy "provokatív" kérdést kapott, és hogy ő nem is erről tartott sajtotájékoztatót,  "de arról nem szólnak a hírek." Az sem tetszett neki, hogy az MTI "Dúró Dóra szerint a Jobbik örülne a meleg szavazatoknak is" címmel tájékoztatott a sajtóeseményről, amit ő csúsztatásként írt le. A bejegyzésében azt is leírja hogyan válaszolt valójában a kérdésre: "Minden magyar állampolgárt szeretnénk képviselni, és azokat várjuk szavazótáborunkba, akik azonosulni tudnak a Jobbik értékrendjével". Aztán következik, egy hosszú felsorolás, a megszokott elemekkel, hogy nem pártolja a melegházasságot…stb. csak hogy az ősjobbikos szíve megnyugodhasson.

Dúró Dóra bejegyzése Nógrádi György-féle rászámolásért kiált:

1. Megértem, hogy nem könnyű mostanság jobbikosként sajtótájékoztatót tartani. Mond valamit az ember, aztán az elnökség megdorgálja, hogy nem így kellett volna. Hogy is lehet eldönteni ezekben a párt számára vészterhes időkben, hogy mit gondolnak bármivel kapcsolatban.

2. Mindjárt összeszorul a szívem, hogy Dúró Dórának provokatív kérdésekre kellett válaszolnia. Az nem zavarta, amikor a Kuruc.info minősíthetetlen módon provokált a melegekkel szemben? Ott azért nem pont úgy fogalmaztak, hogy "nem pártoljuk a melegházasságot". Szóval a Jobbikban inkább ne panaszkodjanak, hogy kellemetlen kérdésekre is válaszolniuk kell.

3. Arról, hogy nem szólnak a hírek a sajtótájékoztató témájáról. Akkor én honnan tudom, hogy a Jobbik szerint a választási rendszer nem képezi le az állampolgárok véleményét? Megsúgom: az MTI-ből, amit Dúró csúsztatással vádol. Több portál is lehozta egyébként a sajtótájékoztató témáját, arról viszont a párt tehet, hogy a "Jobbik" és a "meleg" egy mondatban érdekesebb annál, hogy mit hadoválnak a választási törvényről.

4. A végére pedig jöhet, hogy Dúró Dóra mit mondott: "ha valakinek ilyen a szexuális irányultsága, de úgy érzi, hogy a Jobbik képviseli az ő érdekeit, természetesen, akkor úgy gondoljuk, és örülünk neki, hogy ha ránk szavaz." Szóval az MTI pontos címet adott.

Egy jó tanács: ha a Jobbik eldöntené végre, hogy mit is akar Orbán leváltásán kívül, akkor nehezebb lenne elhibázni a provokatív kérdésekre adandó választ. Ez azért is hasznos, mert így az ilyen kétségbeesett erőlködéseket is meg lehet spórolni.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink