Dupláztak a fapadosok

Hírek Figyelo.hu
A légitársaságok folytatják a kilábalást a koronavírus-járvány utáni válságból.

A Ryanair és a Wizz Air is megduplázta szeptemberi utasszámát tavaly szeptemberhez képest, mivel működési területükön folytatódott a világjárványból való kilábalás.

Az ír fapados 10,6 millió utast szállított az 5,2 milliós bázisértékhez mérten, gépei foglaltsága pedig tíz százalékponttal 81 százalékra javult.

A Ryanair szeptemberben több mint 69 500 járatot üzemeltetett. Az utasszám júliusban 9,3 millió, augusztusban pedig 11,1 millió volt.

A Wizz Airrel közel hárommillió utas repült a múlt hónapban a 2020 szeptemberi 1,5 millióval szemben. Repülői foglaltsága 13,8 százalékponttal, 78,4 százalékra emelkedett. A magyar fapados szolgáltató september 30-ig tartó gördülő éves összesített utasszállítása viszont 33 százalékkal 16,2 millióra csökkent.

A légitársaság szeptemberben három új útvonalat indított Debrecenből. Tel-Avivba, Moszkvába és Santorinira is el lehet már jutni a cívisvárosból.

A hírre a Ryanair részvényei több mint 2 százalékkal, 17,6 euró fölé, a Wizz Airé 0,4 százalékkal, 5234 pennyre drágultak.

Rekordév vár a Wizz Air-re?

(Borítókép: A Ryanair fapados Boeing 737-800 típusú repülőgépe a görögországi Szaloniki városból induló és induló repülőgépen, a Makedónia SKG LGTS nemzetközi repülőtérről. Szaloniki, Görögország, 2021. szeptember 14 -én (Nicolas Economou, Europress/AFP)

Ezek is érdekelhetnek

További híreink