Dublin: Magyar konzulok segítik a hazai szurkolókat

Hírek vg.hu
Négy konzul is kint lesz ma a Magyarország–Írország barátságos futballmeccsen Dublinban – jelentette be Szijjártó Péter. A konzulok feladata, hogy problémamentes legyen a közel 500 magyar szurkoló kint tartózkodása.

Négy magyar konzul is ott lesz a Magyarország–Írország barátságos futballmeccsen Dublinban – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

A szervezők szerint közel 500, a jelenlegi adatok alapján 452 magyar szurkol ma a vendégszektorban. A konzulok szükség esetén segítséget nyújtanak majd a magyar drukkereknek – mondta Szíjjártó Péter. Közülük egy a dublini repülőtéren teljesít szolgálatot azért, hogy zökkenőmentes legyen az érkezők belépése Írországba. Három másik kollégája pedig az Avia Stadionban tartózkodik, hogy szükség esetén segíthessenek az esetleg felmerülő ügyes-bajos dolgokban – tudatta.

Reméljük, hogy inkább magyar gólokról, és nem konzuli ügyekről szól majd a mai nap – hangsúlyozta a miniszter.

Szijjártó Péter közölte: ha valaki Dublinban napközben, vagy a mérkőzést követően bajba kerül, esetleg bármilyen segítségre van szüksége, az a +36 30 387 06 36-os ügyeleti telefonszámot hívhatja.

Fotó: Aidan Crawley

Ezek is érdekelhetnek

További híreink