Donald Trumppal találkozhat jövő héten Orbán Viktor

Hírek vg.hu
A hírek szerint a két politikus Mar-a-Lago-ban találkozik egymással. Amennyiben igazak az értesülések, Donald Trump március 8-án látja vendégül Orbánt.

Donald Trump korábbi amerikai elnök azt tervezi, hogy a jövő héten vendégül látja Orbán Viktor magyar miniszterelnököt a floridai Mar-a-Lago-ban található nyaralójában – számolt be róla a BNN Bloomberg

A találkozóra a tervek szerint március 8-án kerül majd sor. A két politikus 2019-ben már találkozott személyesen, amikor a magyar miniszterelnök az Egyesült Államokba látogatott. Egyelőre sem Trump kampánycsapata, sem a washingtoni magyar nagykövetség nem reagált a hírre.

Orbán és Trump régóta jó kapcsolatot ápolnak egymással. A magyar kormányfő a 2017-es, végül Trump győzelmével zárult amerikai elnökválasztáskor elmondta, hogy a republikánus jelöltnek szurkol. Nincs ez másként most sem, amikor Trump újra harcba száll a Fehér Házért, és az előválasztás eddigi eredményei alapján nagy valószínűséggel ő lesz Joe Biden kihívója.

A republikánus politikus többször is nyilvánosan méltatta Orbánt, sőt, nemrég még egy aláírt kampánysapkát is küldött neki ajándékba.

Címlapfotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink