Donald Trump szerint vérfürdő lesz a gazdaságban, ha nem ő nyer

Hírek vg.hu / MTI
Amennyiben nem őt válasszák meg novemberben elnöknek, az vérfürdőt fog jelenteni a gazdaságnak – így fogalmazott Donald Trump, a republikánusok jelöltje egy hétvégi pártgyűlésen. Egyben bírálta Kínának azt a tervét, hogy Mexikóban autókat építsen és adjon el amerikaiaknak.

Fordulópont, a legfontosabb nap az Egyesült Államok történetében az elnökválasztás – így vélekedett Donald Trump volt amerikai elnök, a novemberi amerikai választások republikánus jelöltje az Ohio állambeli Vandaliában tartott pártgyűlésen.

Négy nappal azután, hogy megszerezte a republikánus jelöltséget – akárcsak Biden elnök a demokraták táborában – Donald Trump bírálta Kínának azt a tervét, hogy Mexikóban autókat építsen és adjon el amerikaiaknak. Azt mondta:

Nem fogják tudni eladni ezeket az autókat, ha engem megválasztanak. Ha nem választják meg, az vérfürdő lesz az ország számára – mondta a gazdasági helyzet romlására utalva.

Biden kampánycsapata az elhangzottakra közleményben reagált, amelyben Donald Trumpot a 2020-as elnökválasztás vesztesének nevezte, aki „fokozza a politikai erőszakkal való fenyegetőzést”.

Újabb január 6-át akar – fogalmaztak, utalva a Donald Trump támogatói által 2021-ben a washingtoni törvényhozás ellen történt támadásra –, „de az amerikai nép novemberben újabb választási vereséget mér rá, mert továbbra is elutasítja szélsőségességét, erőszakra való hajlamát és bosszúszomját”.

Címlapfotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink