DK-s politikus így még nem égett az ATV kamerái előtt

Hírek
Vadai Ágnes, a Gyurcsány-szekta politikusa egy anyatigris reflexével vette védelmébe vezérét az ATV „A nap híre Fiala Jánossal” című műsorában, ahol a Jobbik és a baloldal összefogásának témája merült fel az antiszemita párt far-hát kommandózása kapcsán.

A Gyurcsány-párt politikusa a műsorvezetővel, Fiala Jánossal került összetűzésbe, akinek volt mersze felvetni, hogy a Jobbik múltja korántsem olyan makulátlan, mint azt manapság tálalni szokás. Vadai kijelentette, hogy a DK csak az emberi jogokat tiszteletben tartó pártokkal hajlandó együttműködni, s úgy látja, a Jobbik megfelel ezen kritériumnak. A műsorvezető felvetésére, miszerint „Gyöngyösi listázását így el is lehet felejteni” érdemben nem reagált, csak a szokásos, Orbán-gyűlölettől csöpögő, ezerszer hallott paneleket puffogtatta.

„Az, hogy a Jobbik feláll mellénk a színpadra, az azt jelenti, hogy ők elfogadják ezeket a szabályokat" -mondta Vadai, aki szerint a Jobbik semmivel sem rosszabb mint a „panelprolizó” Fidesz.

Fiala János azonban felhívta a figyelmet arra, hogy a „panelprolizás” és a zsidók listázása közel sem azonos súlyú ügy, de Vadai továbbra is védte a Jobbikot. Fiala arra is emlékeztetett, hogy a jobbikosok már azt mondják, hogy az „ördög öreganyjával” is összefognának Orbán ellen, s a műsorvezető szerint „erre pedig megjelenik Gyurcsány, ördögként".

Erre pukkant el a gyurcsányista politikus agya, hiszen imádatának tárgyát senki nem nevezheti ördögnek. Vadai a következőkben tökéletes bizonyítványt állít ki sajtószabadságról és az újságírói szabadságról alkotott elképzeléseiről:

Vadai: „Ezt be lehet fejezni, őszintén szólva".

Fiala: „Mármint mit lehet befejezni?"

Vadai: „Hát ezt a gyurcsányozást."

A DK alelnökéről eddig is sejteni lehetett, hogy a saját véleménybuborékán kívül eső valósággal nem ápol baráti kapcsolatot és végképp nem számított arra, hogy éppen az ATV-ben pukkasztják ki ezt a buborékot.

Vadai sértődött vagdalkozása közben Fiala megjegyezte, hogyha Gyurcsánynak valami nem tetszik, akkor majd úgyis felhívja a műsor után. Vadai erre rácsodálkozott: „Mégis miért hívná fel magát Gyurcsány a műsor után?" Fiala szerint azért, mert „Gyurcsány eddig is felhívta, ha valami nem tetszett neki.” Erre Vadaiból előtört az óvodás kislány és „megfenyegette” Fialát, hogy beárulja őt a pártelnökének.

Az abszolút bohózatba fulladó gyurcsányozásnak végül maga a műsorvezető vetett véget, amikor is (az eredeti témára visszatérve) hangsúlyozta, hogy „ő, mint zsidó származású valaki, a Jobbikból nem kér.”

Vadai úgy zárta, hogy egyetlen dologra nem hajlandóak: a Fidesz kottájából játszani, majd Fialának azt ajánlotta, hogy hallgassa meg Heller Ágnes véleményét is, aki a hiteltelenség magasiskoláját adta elő a választási kampány során.

A far-hát kommandózás kapcsán egyébként Vadai nem foglalt egyértelműen állást, sőt, bocsánatkérésre sem szólította fel újdonsült szövetségesét.

A szóváltás 21:45-től tekinthető meg:

Borítófotó: Vadai Ágnes, a DK frakcióvezető-helyettese, a párt alelnöke beszédet mond a munka törvénykönyvének az önkéntes túlmunkaidő bővítéséről szóló módosítása elleni tüntetésen Tatabányán, a Fő téren 2019. január 19-én. A háttérben Szél Bernadett független országgyűlési képviselő (b) és Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt országos választmányának elnöke (j).
MTI/Bodnár Boglárka