DK-Jobbik: tényleg egymásra találtak

Hírek
Hol van már a “Gyurcsány takarodj!, “Vesszen Gyurcsány!” skandálás, és hol van a harcos antikommunizmus? Ma már szinte egy párt a DK és a Jobbik. Mezőtúron mindenképp.  

A mezőtúri Gyurcsány-párt büszkén hirdeti a közösségi oldalán – átvéve és megosztva a helyi Jobbik-elnök, Csikós Attila bejegyzését -, hogy a város jobbikos politikusa parlamenti képviselő lett.

Ki emlékszik már 2006-ra? A “Vesszen Gyurcsányra!”, a jobbikosok forradalmi hevületére, a párt újjászületésére, a harcos antigyurcsányizmusra? De a homályba vész már a Gyurcsányék által lenácizott magyar gárdisták alakja is, ugyanúgy, ahogy a baloldal antifasizmusa is a múlté már. Elillant.

Ehelyett most a Gyurcsány-párt helyi közösségi oldalán azt olvashatjuk, hogy “Csányi Úr méltó kihívója Boldog Istvánnak.” (Boldog a Fidesz mezőtúri egyéni országgyűlési képviselője, aki tavasszal kétezer szavazattal szerzett többet, mint Csányi – a szerk.) És ezt is: “a Jász-Nagykun-Szolnok megye 04. választókerületében Csányi Tamás parlamenti képviselő lett sokak megelégedésére.” Persze ez logikailag is kizárt, hiszen, mint azt már tisztáztuk, az egyéni képviselő Boldog, de kicsikre nem kell adni.

A valóságban Csányi – Staudt Gábor lemondása miatt – a Jobbik pártlistájáról jutott az Országgyűlésbe. Tehát senki mást nem képvisel, csak a pártját – gondoltuk eddig. Tévedtünk, Gyurcsány, illetve a posztkommunisták és a liberálisok érdekeit is.   

Ez már nem félszeg, véletlenszerű csókváltás, pirulós udvarlás, hanem nyílt szerelem a két párt között. Az egykori szkinhed, Sneider Tamás és az antifasiszta, Jobbik-ellenes Gyurcsány pártjai tényleg egymásra találtak. Az frigyből születő utódok fizimiskájára nem is merünk gondolni.

Borítókép: MTI/Mónus Márton

 

Ezek is érdekelhetnek

További híreink