Diszkontkutakkal erősít az OMV

Hírek
Néhány Ausztriával szomszédos országban, köztük Magyarországon jelenne meg újabb diszkont-töltőállomásokkal az OMV csoport, főként olyan helyeken, ahol az egységeket saját gyártású üzemanyaggal tudja ellátni – írja a hétfői Világgazdaság.

Magyarországon, Németország déli részén és Szlovéniában kíván terjeszkedni üzemanyagtöltő diszkontállomásaival az OMV, de kibővítené hasonló ausztriai hálózatát is. Ezek az egységek alkalmazottak és boltok nélkül működnek, viszont – mint a társaság hangsúlyozza – költség- és időhatékony tankolást kínálnak – írja a Világgazdaság. Az OMV-nek Ausztriában mintegy 220 ilyen kútja van. Az újabbak nyitásakor fontos szempont, hogy azokat is el lehessen látni a társaság saját finomítóiból, Magyarország esetében ezért az OMV schwechati olajfeldolgozójához közelebb eső Dunántúlon sejthető nagyobb terjeszkedés.

„A diszkontkoncepcióval kapcsolatos fejlesztések a magyarországi retail képviselettől függetlenül zajlanak, az osztrák anyavállalat saját szervezésében” – válaszoltak az OMV Hungary Kft.-nél a lap kérdéseire, amelyek az alacsonyabb árral dolgozó kutak megjelenésének idejére, számára és árkoncepciójára vonatkoztak.

Ha az OMV Magyarországon is az ausztriai gyakorlatot fogja folytatni, akkor diszkont célra szóba jöhet az OMV nevén futó 21 Avanti töltőállomás, ezenkívül az Aldival tavaly indított együttműködés kibővítése. Az Aldi budaörsi, szigetszentmiklósi és soproni egységei – valamennyien önkiszolgálók és nincs shopjuk – az OMV két termékét forgalmazzák, diszkontáron – emlékeztet a Világgazdaság.

 

Az OMV mintegy 2000 töltőállomást működtet tíz országban, Magyarországon jelenleg 197 benzinkútja van.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink