Demokraták által irányított városok rontják az amerikai gyilkossági statisztikákat

Hírek
Miközben sokkal kevesebb széket foglalnak el a demokraták városok irányításában, mint bármikor korábban, nyolc százalékkal nőtt a gyilkosságok száma, köszönhetően az általuk vezetett három nagyvárosnak: Chicagónak, Houstonnak, Baltimore-nak. Ezeket a nagyvárosokat évtizedek óta demokrata pártiak vezetik.

Chicagóban 86 éven keresztül demokrata polgármestert választottak, legutóbb Barack Obama volt vezérkari főnökét. Ahogy korábbi cikkünkben írtunk róla, fekete év volt a tavalyi a chicagói emberölési statisztikában, 751 ember halt meg, összességében 4331 emberre lőttek rá.

Miközben Chicago egyike azon városoknak, ahol a legszigorúbb fegyvertartási szabályok vannak.

Baltimore városának 50 év alatt nem volt egyetlen republikánus polgármestere sem. A The Baltimore Sun szerint 2016 a második legkeményebb év volt a városban. A 2015-ös drámai események, a rendőri intézkedés során elhunyt Freddie Gray tragikus esete kapcsán kialakult zavargásoknak és a CNN tálalásának köszönhetően nőtt az erőszak.  

Miközben Baltimore egyike azon városoknak, ahol a legszigorúbb fegyvertartási szabályok vannak.

Houstonnak nem volt republikánus polgármestere az elmúlt 36 év alatt. A helyi hírek szerint 302 embert halt meg tavaly, ötéves csúcsot ért el a gyilkosságok száma, 50 százalékkal magasabb az arányuk, mint 2011-ben.

Miközben  – ahogy Texasban mindenütt -, Houstonban is ésszerűek a fegyvertartási szabályok.

Mindhárom demokrata irányítású városban olyan politikusok látják el a vezetői feladatokat, akik szívesebben ütik az orrukat a nemzeti politikába és a baloldali hóbortokba, ahelyett, hogy polgármesteri feladataikkal foglalkoznának, intézkednének a kátyúk miatt, és csökkentenék a gyilkosságok számát.

Chicago polgármestere, Rahm Emanuel a bevándorlás és „szentélyvárosok” kérdésében harcol Trump elnökkel. Chicago maga is „szentélyváros”, ezek azok a helyek, amelyek korlátozzák a bevándorlási hivatalt az illegális bevándorlók elfogásában és deportálásában. Trump elnöki programjában kiemelt helyet kapott a „szentélyvárosok” finanszírozásának blokkolása.

Baltimore-ben, mely szintén „szentélyváros”, a zavargások után az Obama által meghirdetett megtisztítás, azaz rendőrellenes kereszteshadjárat felett átlépett a média.

2015-ben, ugyanabban az évben, amikor növekedni kezdett a gyilkosságok száma, Annise Parker polgármester mentálisan beteg emberek (transzgenderek) mellékhelyiség-használatával volt elfoglalva. Mennyi szörnyűségnek kell még történni, hogy ezeknek a városoknak a lakói felismerjék a tényt: a demokraták képtelenek kezelni a problémákat, teszi fel a kérdést egy korábbi írásában egy publicista.

Borítókép: illusztráció, Mint Press.

Ezek is érdekelhetnek

További híreink