Demeter Márta újra szerelmes?

Hírek
Demeter Márta pont fél éve, azaz már Botka László színre lépése után hagyta el az MSZP süllyedő hajóját. Egyelőre nem ül át másik parlamenti frakcióba, ám a szemünk előtt mintha máris rügyezne egy új politikai szerelem.  

A 2014-es MSZP frakciót még Mesterházy Attila castingolta, akkor a fiatalítás jegyében  (vagy a “bölényeknek” nevezett régi politikus nemzedék kiszorítása miatt) jutott a parlamentbe Demeter Márta.

Hősünk idén télen kiszeretett az MSZP-ből, ám országos listán szerzett mandátumát a felszólítás ellenére sem adta vissza. Azóta sokan találgatják, hogy vajon melyik párthoz fújja majd a szél? Mi is találgattunk, és támpontként megnéztük a képviselőnő “public figure” (közszereplői) közösségi oldalát, hátha találunk új politikai vonzódásra utaló jelet. Találtunk bizony!

Ezek alapján azt tippeljük, hogy előbb-utóbb az LMP lesz új politikai szerelme, amely párt a minap Botka László “Ön szavazna egy miniszterelnök-jelöltre, amelyet a saját pártja a vezetőjének sem választ meg?” miniszterelnök-jelölt helyett Gémesi György gödöllői polgármester új formációjával kezdett választási együttműködési tárgyalásokba.

Fura választás lenne az LMP, ahol eddig talán többen adták vissza parlamenti mandátumukat, mint az összes többi pártnál összesen, így nem biztos, hogy a “borzalmas” tagság pont egy mandátumvadászt emelne a listára.

A tagság ráadásul nem szereti, ha kívülről diktálják a tempót, ezért is védték ki 2012/13 fordulóján Bajnaiék politikai ellenséges felvásárlási kísérletét, és még nyomaiban sem kértek az E14-ből.

Az is kérdés, hogy a volt pártjával látványosan kritikus és távolságtartó Demeter Márta hogyan borítaná fel az ökopárt belső viszonyait, ahol a média szerint a 2014-es összefogás megismétlésére hajló Hadházy Ákossal a másik társelnök, a magát (több kongresszusi határozatban is megerősített) külön induláshoz tartó Szél Bernadett áll szemben, akivel Demeter Márta újabban feltűnően sok politikai eseményen fényképezteti magát. Lent egy korántsem teljes válogatás a jelenleg függetlenként dolgozó parlamenti képviselőnő LMP-hez kötődő akcióiról.

Már nem kell sokat várni, és kiderül, vajon jól tippeltünk-e?

Április 24. – Közös javaslat benyújtása az LMP társelnökével a honvédelmi költségvetés növelésére.

Május 20. – Az ex-elempés képviselő Vágó Gábor “Korrupcióellenes Szövetsége” (Kellesz) által szervezett “Állítsuk meg Felcsútot” rendezvényen. Vágó Gábor a június 16-ai nyári egyetemi beszélgetésen is ott volt.

Május 25. – A Családok budapesti konferenciája előtt közös sajtótájékoztató az LMP társelnökével és az Együttből kilépett, mandátumát szintén megtartó Szelényi Zsuzsannával

Június 13. – Közös kiállás az LMP társelnökével az Isztambuli Egyezmény mellett.

Július 16. – Az LMP Ökopolisz Alapítványának nyári egyeteme.

Július 31. Szél Bernadettel közös indítvány az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának paritásossá tételéről.

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetnek

További híreink