Demeter Márta az LMP-hez igazolt

Hírek
Demeter Márta korábbi szocialista országgyűlési képviselő az év elején lépett ki az MSZP-frakciójából, majd független képviselőként dolgozott tovább. Sokan találgattak, hogy melyik pártban folytatná politikusi karrierjét. Most kiderült.

Folyosói pletykák szerint Demeter Márta akkor lépett ki a szocialista frakcióból, amikor kiderült számára, hogy 2018-ban már nem kapthat befutó helyet az MSZP listáján. Nehéz is, hiszen Hiller István, Mesterházy Attila vagy Tóbiás József személyében három korábbi pártelnök is szívesen folytatná a parlamenti munkát, a megyéknek (és a még mindig befolyásos Budapestnek) járó mandátumokról még nem is beszélve. A Deák-kör “nagy öregjei” közül is többen jelzik, hogy szívesen visszatérnének a parlamenti patkóba.

Botka László ráadásul híreink szerint legalább tíz befutó mandátumot kért, amit a csatlakozó (mini)pártoknak és közismert személyiségeknek ajánlhat fel. Emiatt sok hátsópados szocialista politikus szorul hátrébb.

A Figyelő cikke az elsők között, már egy hónapja valószínűsítette, hogy Demeter Márta az LMP-nél folytatja, hiszen már tavasz óta számtalan közös politikai szereplése volt az LMP társelnökével, Szél Bernadettel.

Az, hogy Demeter Márta most látványosan csatlakozott az LMP-frakciójához persze még nem belépőjegy a következő Országgyűlésbe. Az ökopárt listájáról ugyanis legvégül a “borzalmas tagság” dönt, így a jelenlegi közvélemény-kutatások szerint várható 5-6 mandátum körül a minipártban is nagy lesz a tolongás.

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

További híreink