Dehogy hagyta el az ellenzék a bevándorláspárti álláspontját! Épp ellenkezőleg!

Hírek
Már a tavalyi országgyűlési választások előtt is gyakran tiltakoztak az ellenzéki pártok az ellen, hogy őket bevándorláspártinak állítsák be. Erre sokszor a kerítést hozták fel példaként, miszerint ők már felülbírálták korábbi álláspontjukat, és már nem bontanák le a déli határt védő objektumot. Ezt továbbra is nehéz elhinni róluk, főleg, ha megnézzük, hogyan szavaztak azóta az Európai Parlamentben a különböző, bevándorlást érintő témákban.  

Emlékezetes, hogy a kampány alatt milyen kényszeredetten magyarázkodott az ellenzék amiatt, hogy vehemensen tiltakoztak a déli határkerítés felhúzása ellen. A súlyos válságot az okozhatta ezekben a pártokban, hogy ugyan tilos náluk bármit is pozitívan megítélni az Orbán-kormány intézkedései közül, de azzal is tisztában voltak, hogy leghőbb vágyukat, a kerítésbontást emlegetni „politikai öngyilkosság”, ahogy azt Gyurcsány Ferenc is megfogalmazta.

Mostanság már nagyon ügyelnek rá, hogy legalább kommunikációs szinten kerüljék a bevándorláspártiság látszatát, de ha úgy kell szavazni az EP-ben, ahogy azt a nyílt társadalmak utópiáját pártoló hatalmi körök megkövetelik, akkor bizony nincs mit tenni: kénytelenek megnyomni azt a gombot, amire rámutatnak nekik. 

Migránsvízum

Nem volt ez másképp a migránsvízummal kapcsolatos jelentés megszavazásnál sem, melyről Janik Szabolcs, a Migrációkutató Intézet igazgatóhelyettese kifejtette: az a cél az úgynevezett humanitárius vízummal, hogy akik eddig illegálisan érkeztek az EU-ba, most legálisan, egy EU-tagállam unión kívüli külképviseletén jelentkezhessenek, és célzottan beadhassák a kérelmüket egy adott EU-s országba.

A Soros György megbízható embereinek listáján szereplő López Aguilar, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének képviselője által benyújtott jelentést magyar részről Jávor Benedek (Párbeszéd), Molnár Csaba (Demokratikus Koalíció), Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) és a szocialista Szanyi Tibor szavazta meg. A szintén szocialista Ujhelyi István tartózkodott, azt remélhette, hogy így majd nehezebb lesz róla elmondani, hogy támogatja a bevándorlást, de a nemet azért már nem merte megnyomni.

Azt is érdemes kiemelni, hogy rendkívül "demokratikus módon" az első, novemberi szavazás után, melyen a jelentés nem kapott abszolút többséget, technikai okokra hivatkozva újra szavazásra bocsátották az ügyet, így sikerült 2018. december tizenegyedikén elfogadtatni azt.

Pénz a biztonságos bevándorlásra

Egy napra rá, azaz 2018. december tizenkettedikén persze már Ujhelyi is igennel szavazott, amikor azt az ötletet kellett támogatni, hogy az EU költségvetéséből forrásokat áldozzanak a bevándorlók minél biztonságosabb Európába jövetelére. Rajta kívül még Meszerics Tamás (az LMP listavezetőjeként jutott be az EP-be), Molnár Csaba, Niedermüller Péter és Szanyi Tibor is igennel voksolt.

Gumifogalmakkal a bevándorlást ellenzőkkel szemben

Ha mindez nem lenne elég, idén januárban több ellenzéki képviselő (név szerint: Molnár Csaba, Niedermüller Péter, Szanyi Tibor és Ujhelyi István) megszavazta, hogy az EU-s források kifizetését a jogállamisághoz kössék. Ahogy azzal sokan tisztában vannak, a jogállamiságot a bevándorláspárti erők olyan gumifogalomként használnák fel, mellyel nyomást tudnának gyakorolni a bevándorláskritikus országokra, olyanokra, mint Magyarország vagy Lengyelország. A brüsszeli politikusok ezzel akarnák megbélyegezni azokat az államokat, melyek következetesen ellenezték a betelepítési kvótákat.

Hihetünk még ezek után abban, hogy az ellenzéki pártok nem a nyílt társadalom nagy tervét akarják megvalósítani? Aligha…

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd