Dárdait leváltották a Herthánál

Hírek Pindroch Tamás
Már nem Dárdai Pál a berlini Bundesligában szereplő, berlini Hertha BSC vezetőedzője.

Az egyesület a Facebook-oldalán tette közzé, hogy a klub vezetése úgy döntött, leváltják Dárdai Pált; a szezon végéig Tayfun Korkutot bízták meg a vezetőedzői feladatokkal.

Dárdai tavaly vette át újra a kieső zónában tartózkodó elsőosztályú csapat irányítását, és bent tartotta a Bundesligában az együttest. Az új szezonban azonban még nem tudott győzni a Hertha, négy meccséből két döntetlen és két vereség a mérleg.

A nemzetisport.hu írása szerint a magyar szakember két segítője, Andreas Neuendorf és Admir Hamzagic is távozik a kispadról. Arról nincs hír a Hertha honlapján, hogy

Dárdai Pál továbbra is a klub alkalmazásában marad-e és visszatér-e a korosztályos együttesekhez.

A honlap közli Fredi Bobic, a Hertha sportigazgatójának álláspontját is. “Köszönetünket fejezzük ki Dárdai Pálnak a munkájáért. Az előző idényben nehéz helyzetben vette át a csapat irányítását és kihívásokkal teli körülmények között bent tartotta az első osztályban. Tayfun Korkut kinevezésétől azt várjuk, hogy az együttes új impulzusokat kap. A múltban már bebizonyosodott, hogy nemcsak stabilizálni tud egy csapatot, hanem javítani is tud rajta aprólékos és szenvedélyes munkájával, valamint a futballról alkotott elképzelésével” – indokolta mag az edzőváltást Bobic.

Fel van adva a lecke Szalai Attilának

(Borítókép: Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance / AFP)

További híreink